BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan'dan çarpıcı Kabataş sorusu

Başbakan Erdoğan, saldırıya uğramadığı iddia edilen görüntülerin yayınlanmasını "en alçak medya kampanyası" diye nitelendirdi.

Abone ol

8 ay sonra Kabataş görüntülerinin ardından kadına yeniden linç girişimi yapıldığını iddia eden Başbakan Erdoğan, "Eğer o kadıncağız başörtülü olmasaydı, bu linç olur muydu?" diye sordu.

Başbakan Erdoğan, Zehra Develioğlu'nun Kabataş'ta saldırıya uğramadığını savunanlara, "Bundan sonra her tecavüze uğrayan kadın, bunları ikna etmek için görüntü kaydıyla mı dolaşacak" sözleriyle tepki gösterdi.

Başbakan Erdoğan, Gezi Parkı eylemleri sırasında Kabataş'ta bir AK Partili belediye başkanının yakını, başörtülü kadına yönelik yaşandığı ileri sürülen saldırıya değindi.

Erdoğan Kabataş saldırısı iddiasına ilişkin görüntülerin yayınlanmasıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

İNSANLIĞINIZ ÖLDÜ MÜ?

Son günlerde Tüğrkiye'de medya tarihinin en aşağılık linç girişimi yapılıyor. Bir kadıncağız, bizim Bahçelievler Belediye Başkanı'nın gelini bu. Kabataş'ta 6 aylık çocuğuyla kendisine linç girişiminde bulunuluyor. Darp edildim diye şikateçi oluyort, yetmiyor darp izlerini belgeliyor. Bu alçakça linç girişimi yetmezmiş gibi, 8 ay sonra bu sefer medya linç girişimine başlıyor. rapor.20140215114611.jpg

HANGİ YÜZLE KADIN HAKLARINDAN BAHSEDECEKSİNİZ

O malum medya aynı manşetlerle linç kampanyası başlatıyor. Sizin insanlığınız öldü mü? Akşam evde çocuklarınızın yüzüne nasıl bakıyorsunuz? 8 Mart Kadınlar Günü'nde hangi yüzle kadın haklarından bahsedecekesiniz. Çocuklarınızın eşinizin yüzüne nasıl bakabiliyorsunuz be? Sizin çocuklarınızın başına gelseydi böyle mi davranırdınız?

ORTADA ADLİ TIP RAPORU, LİNÇ EDİLMİŞ BİR KADIN VAR

Bundan sonra her tecavüze uğrayan kadın, bunları ikna etmek için görüntü kaydıyla mı dolaşacak, kocasından şiddet gören kadın iddiasını isbat etmek için elinde kayıtla mı gelecek, sokakta kurşunlanarak öldürülmüş kadın cesedinin yanına görüntü kaydı mı koyacak? Ortada ifade tutunağı, adli tıp raporu, linç edilmiş bir kadın, darp edilmiş bir bebek var, bunlar çıkmışlar olayın nasıl olmadığını ispat etmeye çalışıyorlar. Vicdan, vicdan, vicdan. 

BAŞÖRTÜLÜ OLMASAYDI BU LİNÇ OLUR MUYDU?

Eğer o kadıncağız başörtülü olmasaydı, bu linç olur muydu? Dün başörtüsüne furuat diyenler, bugün başörtülü bir kadın üzerinden başörtüsü düşmanlığını sürdürüyorlar

8 Mart'ta Dünya Kadın Hakları Günü kutlanacak. Hangi yüzle kadın haklarından bahsedeceksiniz. Bundan sonra tecavüze uğrayan kadın bunlara iddiasını ispat etmek için elinde kayıtla mı gezecek?"

ADLİ TIP RAPORU

Saldırıdan sonra İstanbul Adli Tıp Şube Müdürlüğünün Zehra Develioğlu adına düzenlediği raporda, sağ diz üst iç kısımda 3 adet 1.5 santimetre çapında, iç alt kısımda 1 adet 1 santimetre çapında ve sol diz üst dış kısımda 1 adet 1.5 santimetre çapında koyu mor renkli ekimozlar olduğu belirtildi.

Bebek Zeynep Develioğlunun raporunda ise ise sağ kruris iç altı kısımda 3 adet 0.2 santimetre sıyrık olduğu ifade edildi.

Her iki raporda da "Yumuşak doku lezyonlarına neden olan yaralanmanın kişilerin yaşamlarını tehlikeye sokan bir durum olmadığı, kişiler üzerindeki etkisinin basit bir tıbbi müdahale ile giderilebilecek ölçüde hafif nitelikte olduğu ve kişilerde kemik kırığı tarif edilmediği" bildirildi.

kabatas.jpg
GEZİ'NİN KABATAŞ ZEHRA DEVECİOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU (TIKLA İZLE)

  zaman.20140217082005.jpg

kabataş-zehra-devecioğlu-görüntüleri.jpg
GEZİ'NİN KABATAŞ ZEHRA DEVECİOĞLU GÖRÜNTÜLERİ ÇIKTI (TIKLA İZLE)