BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan'dan camiyi bile yıkarız çıkışı

Başbakan Erdoğan, ağaçların kesilecek olması nedeniyle üçüncü köprü yapımına karşı çıkanları eleştirirken verdiği örnek çok konuşulacak.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, üçüncü köprü çalışmaları kapsamında kesilen ağaçlarla ilgili gelen eleştirilere "Bizim değerlerimizde yol engel tanımaz. Ama önünde cami bile olsa eğer yol oradan geçecekse biz o camiyi yıkarız gideriz o camiyi başka yerde inşa ederiz" diye cevap verdi.

MİT müsteşarına yönelik saldırılarla ilgili olarak Erdoğan, "sonuna kadar sahip çıkarız" diye konuştu. İmralı'ya gidecek isimler konusunda iktidara sert çıkan BDP yöneticilerine Erdoğan, "Haddini bil" çıkışıyla tepki gösterdi.

İşte Erdoğan'ın AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmanın satır başları:

ALİYA'NIN KENDİSİNE VASİYETİ

Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'i, vefatının 10. yılında rahmet ve minnetle anıyoruz. Bosna Hersek'in son bağımsızlık savaşında gösterdiği dirayet ve liderlik, onu 20. yüzyılın ve tarihin en büyük devlet adamlarından biri yaptı.

19 Ekim'de, vefatından hemen önce, Saraybosna'da tedavi gördüğü hastanede, yurt dışından dönerken durumunun ağır olduğunu öğrenmiş ve ben de kendilerini Sarayova'ya uğrayıp ziyaret etmiştim. O ziyaretimin hemen öncesinde, daha sonra oğlundan da öğrendiğim gibi 'Şuuru kapalıydı, siz ziyarete geldiğinizde açıldı ve sizlerle o sohbeti gerçekleştirdi' dedi. Orada ellerimi tutarak, bana fısıldadığı bir kaç cümle oldu. Şu vasiyetini tekrar etmekte,  özellikle sorumluluğumuz itibariyle görev telakki ediyor, fayda görüyorum. Merhum İzzetbegoviç, orada bana, 'Dualarımız sizinle' dedikten sonra, 'Bu topraklar Osmanlı bakiyesidir, Bosnamı koruyun, sahip çıkın, o size emanet' dedi. Vetafının 10. yılında İzzetbegoviç'in bu vasiyetine sahip çıktığımızı ve her daim de sahip çıkacağımızı hatırlatıyor, Saraybosna'da Bosna şehitlerinin arasında yatan merhum Aliya İzzetbegoviç'e Rabbim'den tekrar rahmet niyaz ediyorum."

PİLOTLAR

Lübnan'da kaçırılan iki pilotomuz uzun uğraşlarımız, hassas çabalarımız neticesinde serbest kaldılar. Pilotlarımız kaçırıldığı günden itibaren büyük gayret ortaya koyduk. Çalışmaları gizli yürütmek gerekiyordu. Meselenin hassas boyutunu dikkate almadan yapılan yorumlar zaman zaman işimizi zorlaştırdı. Lübnan devletine, Katar devletine bizimle aynı hassasiyeti paylaştığı için şükranlarımızı sunuyorum.Bir daha böyle üzücü hadiselerin yaşanmaması için tedbirlerimizi arttırdık.

MEYVE VEREN AĞAÇ TAŞLANIR

Mevye veren ağaç taşlanır. Türkiye'ni bölgedeki etkisi arttıkça kuşkusuz büyümeyi çekemeyenler farklı yollara başvuranlar Türkiye'yi hedef alacaktır. Kanlı terörü uluslararası boyutlarını da analiz etmemiz gerekiyor. Biz 11 yıldır sadece karanlık odaklarla mücadele etmiyoruz. Terörü besleyen çeşitli araçlarla tahriklere girişen toplum mühendisliği yapan odaklara karşı hukuk içinde mücadele veriyoruz.  Türkiye üzerinde ameliyat yapılacak bir ülke değildir. Asla müsade etmedik asma müsade etmeyiz.

HERKEK HADDİNİ BİLECEK

Birileri çıkıp İmralı'ya kim gider kim gelir bunun kararını vermek hükümete aittir. İster gönderir ister göndermez. hiçbir zaman şu ya da bu nedenle hükümete kimsenin rota çizme yetkisi yoktur. Bu yetki hükümetindir, Adalet Bakanlığı'nındır. Herkes haddini bilecek haddini bilmesi halinde hukuk içinden bundan istifade etme fırsatını bulur. Bizim yetkilerimizin ne olduğunu biliriz. Bazı konularda sessizliğimizi koruyorsak başkaları tarafından prim kabul edilmesin. hiçbir ülkenin zararını kendi karımız olarak görmeyiz.

SURİYE'DE EŞEK ETİ YENİR FETVASI

Türkiye’de yaşanan olumsuzluklara rağmen huzur içinde bayram yaşadık. Suriye’de açlıkla mücadele edenlere eşek, kedi, köpek etinin yenilebileceğine dair fetvalar verildiği, çarenin burada arandığı manzaralar yaşanıyor. Bir paket sigaraya hamile kadınların nişan alındığı bir manzara yaşanıyor.

TÜRKİYE ESKİ TÜRKİYE DEĞİL

Bizim kalbimizen paylaşma duygusunu kimse söküp atamaz. Biz bir varil petrol için kardeşini satacak kardeşine sırtını dönecek bir millet değiliz. Dostumuza dost olur düşmanlık taslayana gerekeni hiç teredüt etmeden yaparız. Türkiye eski türkiye değil. türkiye'nin tezleri hayalleri var.

AMELİYATA İZİN VERMEYİZ

Türkiye geçmişte ilkelerini geri plana da atmış olabilir ama bugün ak parti iktidarının döneminde  ecdadından aldığı güçle söyleceyek sözü olan ülke konumuna yükselmiştir. Hiç kimse ameliyat yapmaya özenmesin, yeltenkesin. Biz hesabımızı önce allaha sonra milletimize veririz. Kanarlık senaryolara boynumuzu eğmeyiz bunun da böyle bilinmesi gerekir.

AB İLERLEME RAPORU

İlerleme Raporu eksik veya yanlış bilgilendirme neticesinde veya inadi bir yaklaşımla yanlışlar içerse de genel itibariyle hükümetimizin reform kararlılığını teyit ediyor. Suriye ve Mısır’da yaşanan olaylardan sonra üye ülkeler için de ilerleme raporu hazırlamasının vakti gelmiştir. Tek dedi Türkiye hakkında mı ilerleme raporu hazırlamaktır. Aday ülkeleri eleştirmekte son derece cömert olan AB’nin kendi ilerleme raporunu yazmasını samimiyetle bekliyoruz.

MARMARAY

Türkiye'nin 122 yıllık rüyası nihayet tamamlandı salı günü açılışını yapacağız. Boğazın 62 metre altından geçen raylı sistemle dünyada bir örneği ortaya koyuyoruz. Banliyo sistemlerini entegre etmek süretiyle inşallah farklı bir adımı atıyoruz.

300 BİN AĞAÇ SÖKERSİN 3 MİLYON AĞAÇ DİKERSİN

İstanbul'da üçüncü bogaz köprüsünün temellerini attık. Birileri çıkıyor aman yarabbi yok 'şu kadar ağaç kesiliyor, yok bu kadar ağaç sökülüyor'. Arkadaşlar Biz ammeye hizmet ediyoruz bireye değil. Bireye hizmet söz konusu olsa bu dediğinizi kaale alırız. Biz kamuya hizmet veriyoruz...

YOL MEDENİYETTİR

Tüm insanlık ünücü köprüden istifade edecek. Oradan 300 bin ağaç sökersin yerine 3 milyon 5 milyon ağaç dikersin. Bizim yaptığımız bu. Ama bizim Türkiye'de ne kadar ağaç diktiğimizi bilemeyenler, bunu takip edemeyenler, şimdi nasıl olur da bir yerlerden engeller ortaya koyalım. Dünyaya sizin gözünüz kör be.

CAMİ BİLE OLSA YIKARIZ

Dünyada sizin nerede nasıl yapıldığından haberiniz yok. En ileri ülkelere git, ormanların içinde nasıl bu yolların geçtiğini görürsünüz. Yol uğruna her şey feda edilir. Yol medeniyettir.  Ama medeni olmayanlar yolun kıymetini bilmezler. Bizim değerlerimizde yol engel tanımaz. Ama önünde cami bile olsa eğer yol oradan geçecekse biz o camiyi yıkarız gideriz o camiyi başka yerde inşa ederiz. Bu işin aslı budur.

BİZ YOL ONLAR YOLSUZLUK YAPAR

ODTÜ'de her şey yapılmış. Belediyeler plan yapar uygulamaya sokar. Birileri çıkıyor, bu yolu kesmek, engellemek için. Kim? Bütün yolsuzlukların mimarı olan CHP. Çünkü onların anlayışında yol yok, onların anlayışında yolsuzluk var. Biz yol yaparız, onlar yolsuzluk yapar. Fark bu. Bu sıkıntıların aşılabilmesi için, tıkanıkların açılabilmesi için bunların yapılması lazım. Birleri ön kesiyor diye biz durmayız. Eskiden yol eşkıyalar kesirdi şimdi de modern eşkıyalar yol kesiyor.

ASKERLİĞİN KISATILMASINDA NİHAİ KARARI BİZ VERİRİZ

Dün hükümet sözcümüz ifade etti. 16 aydan 12 aya indirildi yedek subaylık ve 6 aylık askerlik aynı kalmak suretiyle. Biz TSK'nın da fikrini alırız ama nihai kararı biz veririz. Bunun üslubu çalışma şekli budur. Bunu kaşımaya çalışan demokrat göründüğü halde demokrasi karşıtı siyaset anlayışı var. Yeri geldiği zaman yetkinizi birileri ile niye paylaştınız diyenler çıkar. Biz yetkimizi iyi biliyoruz. Bu yetkimizi en ideal şekllinde kullanmanın gayreti içindeyiz.

DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ

Biz açıkladığımız paketin yasama organı tarafından ele alınacağı bütün başlıkları, maddeleri toplu olarak Meclisimize gönderiyoruz. Paketin yasalarla ilgili adımı atılacak kısmını suratle çıkarmakta kararlıyız.

SONUNA KADAR SAHİP ÇIKARIZ

MİT Müsteşarımızla içeriden, dışarıdan uğraşanlar var. Memnun olduğumuz bürokratımıza, teknokratımıza kusura bakmasınlar sonuna kadar sahip çıkarız. Onun icazetini de birilerinden almayız.

TSK

Biz genelkurmay başkanımızla rutin olarak görüşürüz ve atılması gereken adımlar varsa atarız. Kimse silahlı kuvvetleri zan altına sokma gayeti içinde görmesin. Biz yıllarca MİT'in nasıl çalıştığını biliyoruz.