BIST 10.046
DOLAR 32,25
EURO 34,82
ALTIN 2.429,32
HABER /  DÜNYA

Yolları açarak devam edeceğiz

Başbakan Erdoğan, ODTÜ arazisinden geçecek yola ilişkin, "Biz yol kesenlere karşı çelik vücudumuzla bedenimizi koyduk. Yolları açarak yolum...

Abone ol

Başbakan Erdoğan, ODTÜ arazisinden geçecek yola ilişkin, "Biz yol kesenlere karşı çelik vücudumuzla bedenimizi koyduk. Yolları açarak yolumuza devam edeceğiz" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘Etlik Şehir Hastanesi’ temel atma törenine katıldı. Törene, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile çok sayıda milletvekili katıldı.
Başbakan Erdoğan, Kanuni Sultan Süleyman’ın "Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi" sözlerini hatırlatarak, konuşmasına şöyle devam etti:
"Bizim ecdadımız bir sağlıklı nefese devleti feda edebilecek bir anlayışa sahipti. İşte biz de bu anlayışla yürüyoruz. Bunları sözle anlatmak zor. Ne demek istediğimi geçmiş dönemi yaşayanlar ve bu dönemi yaşayanlar bilir. Şunu unutmayın, devlet milleti için vardır. Devlet, milletiyle vardır. Milletine hizmet etmek için vardır. Yani Şeyh Edebali’nin ifadesiyle ’İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.’ Vatandaşları arasında ayrım yapan, bir kısım vatandaşını makul diğerlerini hor gören bir devlet, adil devlet olamaz. Vatandaşını en temel insani haklarından mahrum eden, vatandaşını eski, köhne, hantal hizmet anlayışına mahkum eden bir devlet, sosyal bir devlet olamaz. Bu hastaneler, benim aziz milletimin emekleriyle, o emeklerinden artırdığı vergileriyle inşa ediliyor. Bu hastanelerin tüm çalışanları, benim aziz milletimin vergileriyle maaşlarını alıyor. Öyleyse hastanelerde çalışanlarımız da millete en kaliteli, en hızlı hizmeti vermekle sorumludur. Devlet, işte bu mekanizmayı kurmakla, bu mekanizmanın saat gibi işlemesini sağlamakla sorumludur. Biz milletten alınanı hizmet olarak geri milletimize iade etmekle mükellefiz. Milletimize hakkını teslim ediyor, hak ettiği en kaliteli hizmeti ayağına getiriyoruz. Sadece Ankara’da değil, sadece Ankara’nın ilçelerinde değil çevre illerdeki kardeşlerimiz de şifa için buraya gelecek, oradan oraya koşturmadan aynı kampüs içerisinde şurada gördüğünüz gibi inşallah ihtiyaçlarını giderecek. Ondan sonra da evine dönecek.”

"BENİM VATANDAŞIMA BU YAKIŞIR"
Devlet ile millet arasındaki memnuniyetin kat sayısı arttıkça Türkiye’nin daha fazla büyüyeceğini de sözlerine ekleyen Erdoğan, "Yani benim vatandaşım şunu söyleyecek, ’Bu hastaneye gelirken ben şifaya bulmaya geliyorum’ diyecek, buna inanacak. 10 sene, 15 sene önceki hastanelerde, hala bazı kalıntılar var. Her şey bitti demiyorum. Sağlam girersin, hasta çıkarsın. Şifa bulmaya geldik. Koskoca bir katta, bir tane tuvalet banyo, odalar zaten koğuş sistemi, 10 tane yatak, 8 yatak. Şimdi bir yataklı, iki yataklı, bilemedin üç yataklı odalar, tuvaleti banyosu içinde. Benim vatandaşıma bu yakışır onun için, milletime bu yakışır onun için” şeklinde konuştu.
Önümüzdeki hafta Cumhuriyetin 90. kuruluş yıl dönümünün kutlanacağını belirten Erdoğan, "11 yıl boyunca Türkiye’yi büyütmek, milletimizi hak ettiği hizmetlere kavuşturmak cumhuriyetimizin gücüne güç katmak için çok yoğun gayret içindeyiz. 11 yılda ülkemize, milletimize, cumhuriyetimize çok büyük hizmetler kazandırdık. İşte 90. yıl dönümünde de küresel ölçekte bir projenin açılışını yapacağız. İstanbul Boğazı’nın 62 metre derinliğinden, Marmaray ile denizin altına döşenen o tünellerden inşallah Asya ile Avrupa’yı birbirine bağlıyoruz. 122 yıllık bir hayaldi, bir rüyaydı, Abdülhamit’in, ondan sonra proje bazında Sultan Abdülhamit’in. Artık bunu biz gerçeğe dönüştürüyoruz. Banliyö hatları ile metro hatları Marmaray ile bütünleşiyor. Yaklaşık 13,2 kilometre uzunluğundaki bir raylı sistem. Bunu yapıyoruz” dedi.

ULAŞIM
Ulaşımdaki gelişmelerle artık zamanın kaybedilen değil kazanılan bir imkan haline geldiğini de kaydeden Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:
"Vakit nakittir diyoruz ya işte orada nakde dönüşüyor. Artık saatlerce beklemek yok, toplu taşımada bir devrim gerçekleşiyor. Zaten bunlar bizim dönemimizde oldu. Yani biz demirağlarla ördük dört bir yandan, bunun lafını yapmadık, icraatını yaptık. Bu icraat devam ediyor, devam edecek. Sadece İstanbul’da değil tüm Türkiye’de, hatta dünyaya bu Marmaray hizmet verecek. Çünkü neden? Londra’yı Pekin’e bağlıyoruz. Yüksek hızlı tren hatlarıyla birbirine bağlanıyor. 29 Ekim’de, Cumhurbaşkanımız, şahsım, bakan arkadaşlarım, milletçe burayı hizmete alıyoruz. Cumhuriyet, ekonominiz güçlüyse güçlü olur, Cumhuriyet demokrasisi güçlüyse güçlü olur. Cumhuriyet, eğer cumhur, yani millet yani sizler memnunsanız güçlüdür. Biz de Cumhuriyetimizi güçlendirmek için, ekonomiyi, demokrasiyi büyütüyor, milletin memnuniyetini artırmanın samimi mücadelesini veriyoruz."

ODTÜ YOLU
ODTÜ arazisinden geçecek yola da değinen Erdoğan, "Şurada görüyorsunuz, dozerler çalışıyor, bütün mikserler burada ama zihinsel mikserler değil bunlar. Bunlar temeli atmak için hazırlanmış olan mikserler. Bir de zihinsel noktada mikser olanlar var. İşte bütün tırları, kamyonları görüyorsunuz. Şurada birkaç haftadır bir şey gündemde. Ankara’da, ODTÜ’de bir yol yapılacak. Şimdi bu yolun yapımını her şey hazır olduğu halde, plan, bütün bunlar kimin işidir, belediyelerin işidir. Belediyeler plan yapar, birileri de bunu engellemeye kalkar. Niye? Belediye şöyle samimiyetle yol yapmak istiyor, birileri de yol kesmek istiyor. Tarihte yol kesmek isteyenlere ne denirdi, biliyorsunuz. Bunlar var, maalesef. Fakat biz yol kesenlere karşı çelik vücudumuzla bedenimizi koyduk, yolları açarak yolumuza devam edeceğiz. Yolumuzu kesmeye kimse muktedir olamaz. Çünkü bu yollar kim için yapılıyor, millet için yapılıyor, halk için yapılıyor, birilerinin menfaati için değil halk için halk. Ama adında halk olup halktan bihaber olanlar, bunu anlamaz. Hep beraber bunu başaracağız. Ülkemizi kardeşlik zemininde, huzur ikliminde büyütmeye devam edeceğiz. Unutmayın, yol medeniyettir. Ama medeniyetten nasibini almayanlar yoldan anlamaz” ifadesini kullandı.
Cumhuriyetimizin Başkenti olan Ankara’nın sadece Türkiye’nin değil, aynı zamanda bölgesinin ve dünyanın da cazibe merkezlerinden biri olacağını kaydeden Erdoğan, ”Ankara’yı eğitimden sağlığa, ulaşımdan konaklamaya kadar her alanda bu yeni ve önemli rolüne hazırlıyoruz. Hazırlamaya devam edeceğiz. Bugün temelini attığımız Etlik Şehir Hastanesinin Ankara’yı sağlık alanında cazibe merkezi haline gelmesine katkı sağlayacaktır" değerlendirmesini yaptı.
Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından temel atmak üzere konukları sahneye davet ederek, bakanlar ve firma yetkilileri ile butona basarak mikserleri çalıştırıp inşaata ilk harcını koydu.

30 AYDA TAMAMLANACAK
İnşaatın tamamlanmasıyla ilgili protokolün 42 ay olduğunu hatırlatan Başbakan Erdoğan, bu sürenin kendisine göre uzun olduğunu yineleyerek, konuşmasını şöyle sonlandırdı:
"Beyefendiler buradalar. Astaldi burada, Türkerler burada. Şimdi diyorum ki, ’Biz bu süreci böyle biraz daha aşağıya çekelim’. Kendilerine bir teklifte bulundum. Onlar da aralarında anlaşmışlar. 42 aydan 30 aya çekiyoruz inşallah. Tabii kolay değil. 2 milyar 400 milyon liralık bir yatırım, eski rakamla 2 katrilyon 400 trilyonluk bir yatırım. Yatırımlardan sadece Ankara değil, inşallah çevre iller de bundan istifade edecekler. Hayırlı olsun. Butonlara hep birlikte basıyoruz. Mikserler hazır mı? Bunlar zihinsel değil, bunlar temeli oluşturacak."
(İHA)