BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.309,66
HABER /  POLİTİKA

BDP'den AK Parti'ye sürpriz destek!

BDP Eş Başkanı Selehattin Demirtaş, Meclis'te başörtülü milletvekili konusunda partisinin tutumunun özgürlükçülük olacağını kaydetti.

Abone ol

BDP Eş Başkanı Demirtaş, Meclis grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Demirtaş, başörtülü milletvekillerinin Meclis'e girmesi konusunda bir soru üzerine, özgürlüklerin her yerde yaşanması gerektiğinin taraftarı olduklarını vurgulayarak, "Başörtüsünü de insan hakları ve özgürlükler meselesi olarak ele alıyoruz. Dolayısıyla partimizin bu konuda ki yaklaşımı özgürlükçü olacaktır" karşılığını verdi.

UZLAŞMAK İSTİYORLARSA DEĞERLENDİRİRİZ 

Anayasa konusunda AK Parti’nin grup başkan vekilleriyle görüşmesine yönelik bir soruya ise Demirtaş, "Henüz arkadaşlarımızdan randevu alınmadı. Alındığı takdirde görüşürüz. Görüşlerimizi ifade ederiz. Yok kendileri yapmak istiyorsa kendi takdirleridir AK Parti ve CHP Anayasa’yı sadece biz yapacağız diyorlarsa hayırlı uğurlu olsun deriz. Yoksa görüşmek ve uzlaşmak istiyorlarsa bizde önerileri alır değerlendiririz" diye cevap verdi.

Uzlaşmaya varılan 60 maddenin Meclise getirilmesi ile ilgili soruya ise Demirtaş, "Varsa bir teklifleri getirsinler sonra değerlendiririz. Partimizde tartışır değerlendiririz" karşılığını verdi.