BIST 10.046
DOLAR 32,43
EURO 34,60
ALTIN 2.385,95
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Beştepe'de muhtarlara iftar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de muhtarlarla iftar programında bir araya geldi. Erdoğan burada yaptığı konuşmada ekonomik gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim ve karmaşa döneminin artık geride kaldığını söyleyerek, milletin gereken desteği verdiğini artık sözün siyasette olduğunu ifade etti. Erdoğan, 180 günlük dönemle birlikte demokrasi ve ekonomi alanında önemli adımlar atılacağını kaydetti. FETÖ davalarında sanıkların ifadelerine de sert çıkan Erdoğan, darbecilerin mahkemede üç maymunu oynadıklarını söyledi.

Erdoğan, Beştepe'de muhtarlarla bir araya geldi. Düzenlenen iftar programı öncesi konuşan Erdoğan, yeni dönemin ilk ipuçlarını muhtarlarla paylaştı. İşte o sözler:

"Sadece sınıra duvar örmekle kalmıyoruz ve bu duvarları da aynı zamanda tüm araç gereçlerle donatıyoruz. İşi kolaylaştıracağız, Irak sınırında aynı şeyi yapacağız ve İran sınırının da uygun olan yerlerinde bunu gerçekleştireceğiz çünkü giriş çıkışlar ülkemize artık daha kontrollü bir şekle dönüşsün. Giremeyecekler. 

FETÖ'NÜN TERÖR OYUNLARI

Geçmişte kurumlarımıza sızmış ihanet çetesi mensupları vasıtasıyla belki bu tür operasyonlar yapabiliyorlardı ama artık o günler geride kaldı. 15 Temmuz ihanet girişimi daha önce sezdiğimiz, tahmin ettiğimiz, ufak tefek emarelerini gördüğümüz pek çok gerçeği gün ışığına çıkardı. Karşı karşıya geldiğimizde yüzümüze gülenlerin arkamızdan neler çevirdiğinin gayet iyi farkındayız. 

"BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ"

İşte 15 Temmuz'da gördük ki bugün de ülkemizde kendini tarihe vermeye hazır 80 milyon kahraman hazır bekliyor. Bizim bu topraklardan başka vatanımız yoktur, olmayacaktır. Ülkemizi korumak için nereye kadar gitmemiz gerekiyorsa oraya kadar gideceğimizden de kimsenin şüphesi olmasın. İşte bunun için ne demiştim, 'Bir gece ansızın gelebiliriz'. Ne zaman, nerede? Herhalde bunu açıklayacak değiliz.

"KUSURA BAKMAYIN HER ŞEY KARŞILIKLI"

Türkiye teröristlerle ilgili talepte bulunduğunda 'Bizde yargı bağımsızdır' diyerek işin içinden sıyrılmaya çalışanlar benzer istekleri bize yönelttiklerinde aynı ilkeyi asla gözetmiyorlar. 'İşte böyle, böyle, bizim vatandaşımız sizde cezaevinde onu bize verin'. Tamam da önce siz cezaevinde olmayan terörist başını bize bir verin bakalım. Ona 400 dönüm arazi tahsis edeceksiniz, oradan 170 ülkeyi idare edecek böyle bir terörist, 80 koli dosya göndereceğiz, bütün bunlar elinizde buna rağmen hala 'Öyle mi, böyle mi?' deyip zaman kazanmaya çalışacaksınız, böyle bir şey olamaz. Bu aramızdaki itimadı sarsar. Nitekim de sarsıyor. Biz bedel ödüyoruz, 249 şehidimiz var bizim 15 Temmuz gecesi, 2 bin 193 gazimiz var siz bize bunları unutturamazsınız. Kusura bakmayın bundan sonra her şey karşılıklı, sizin yargınız mı var? Bizim de yargımız var.

"FETÖ'CÜLER MAHKEMEDE ÜÇ MAYMUNU OYNUYOR"

Bu silahları terör orgütlerine verenlerin amacı nedir? Çukur eylemleri PKK'nın gerçek yüzünü gösterdi. 15 Temmuz FETÖ'nün gerçek yüzünü gösterdi.

Suçüstü yakalandıkları halde mahkemelerde şimdi ne diyorlar; 'görmedik, duymadık, söyledim' diyerek üç maymunu oynayan FETÖ'cüler kendilerini bekleyen acı sondan kurtulamayacaklardır, bunu da açıkça söylüyorum. Siz kime bu oyunu oynuyorsunuz?

Sen F16'larla, helikopterlerle, tanklarla, modern silahlarla bu milletimin üzerine geleceksin hala 'görmedim, bilmiyorum, ben yapmadım' diyeceksin. Kimi aldatıyorsun? Bütün belgeler, görüntüler ortada. Yurt dışındaki ağababalarının da peşlerini bırakmayacak, adım adım takip ederek hak ettikleri akıbete düçar olmalarını sağlayacağız. Milletimiz kendi gönlünde bunları zaten en ağır cezaya, ihanet cezasına mahkum etmiştir. Milletimiz adına karar veren mahkemelerin kararlarının da bu şekilde neticeleneceğinden şüphe duymuyorum.

180 GÜNLÜK EYLEM PLANI

Seçim ve karmaşa dönemini artık geride bıraktık. Önümüzde 180 günlük bir eylem programı hazırlayıp harekete geçireceğiz. Ardından da 2019 seçimlerine kadar olan dönemi en verimli biçimde geçirmek için gerekli adımları atacağız.

Milletimiz bugüne kadar her konuda bize güç verdi, destek gösterdi. Sıra bizde! Demokrasi ve ekonomide yeni atılım dönemini inşallah hep birlikte neticeye ulaştıracağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan anlamlı ziyaret