BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,54
ALTIN 2.377,22
HABER /  DÜNYA

Trump, Paris İklim Anlaşması'yla ilgili kararı verdi

ABD medyasında yer alan haberlere göre Trump, Paris İklim Anlaşması'ndan çekilme kararı verdi. Trump'ın kongreye konuyla ilgili bilgi gönderdiği öğrenildi.

Abone ol

ABD Başkanı Donald Trump, Paris İklim Anlaşması'ndan çekilme kararı aldığı öğrenildi. ABD Başkanı Donald Trump, ABD'yi altına 195 ülkenin imza koyduğu Paris İklim Anlaşması'ndan çekildiğini açıkladı.

Amerikan medyasında yer alan haberlere göre ABD Başkanı  Donald Trump, küresel iklim değişikliği sorunuyla ilgili  Paris Anlaşması'ndan çekildiklerini açıkladı.

Trump "ABD, Paris İklim Değişikliği Anlaşması'ndan çekiliyor. ABD, daha adil bir iklim anlaşması için çaba gösterecek.Paris Antlaşması, iklim değişikliği ile mücadeleyle değil, diğer ülkerin ABD'ye karşı ekonomik avantaj kazanmasıyla ilgili bir anlaşma" dedi.

Trump, Beyaz Saray'da düzenlenen basın toplantısında "Amerikalılar için kötü bir anlaşma" şeklinde konuştu.

ABD Başkanı Trump "Amerikalı şirketlere, çalışanlara ve vergi mükelleflerine daha adil şartlar sunan bir anlaşma için müzakerelere başlayacağız. Anlaşma ABD çıkarlarına uygun bir hale gelirse, döneriz" dedi.

Donald Trump, bu hamleyle ABD'deki petrol ve kömür sanayine katkı sağlamayı amaçlıyor.

G-7 ZİRVESİ'NDE DÜNYAYI KARŞISINA ALMIŞTI

27 Mayıs tarihinde sanayileşmiş 7 ülkenin liderlerini bir araya getiren G7 Zirvesi'nde ABD Başkanı Trump hariç tüm liderler  Paris İklim Anlaşması konusunda anlaştıklarını açıklamıştı. Trump ise  Twitter üzerinden yaptığı açıklamada kararını gelcek hafta vereceğini söylemişti.