BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan BDP'ye kurşun sözler!

Erdoğan Van'da hem PKK'ya hem de BDP'ye deyim yerindeyse ateş püskürdü. İşte Erdoğan'ın kurşun gibi sözleri;

Abone ol
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Van depremiyle terör örgütünün, BDP'nin maskesinin bir kez daha düştüğünü söyledi. PKK'nın sadece kan ve can ticareti yaptığını, gençleri kirli emellerine alet ettiğini ifade eden Erdoğan, BDP'yi Leyla Zana'yı susturmaya çalışmakla suçladı.
Erdoğan, AK Parti Van İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Van'da deprem boyunca yaptıkları çalışmaları anlattı. Deprem haberini alır almaz Van'a geldiklerini ve bakan ve milletvekillerinin bölgeden hiç ayrılmadığını ifade eden Erdoğan, depremde Van'ı yanlız bırakmadıklarını ancak birilerinin bunu görmek istemediğini söyleyerek, "tilki yetişemediği üzüme koruk, kedi de yiyemediği ciğere murdar der" diye konuştu.

"DEPREMDEN SONRA 3 KATRİLYON 73 TRİLYON 945 MİLYAR 342 MİLYON LİRA HARCANDI"
 
Şu ana kadar yatırımlar dahil, ödemeler dahil yapılan fiili harcamanın 3 katrilyon 73 trilyon 945 milyar 342 milyon lira olduğunu aktaran Erdoğan, yatırımların hala devam ettiğini Van'ı yeniden inşa ettiklerini söyledi. Bunu ana muhalefet dahil BDP'nin görmediğini, sadece üniversite için 100 trilyon harcadıklarını ifade eden Erdoğan şöyle konuştu:

"Bizim başlattığımız yardım kampanyası ile Türkiye'nin tüm illerinden sembolik de olsa yardımlar geldi. Sadece üniversite için 100 trilyon harcadık, 35 bin arkadaşımız kamu misafirhanelerine gönderildi. Bunlar daha önce yapılmamış çalışmalar. Mevsim kış. Böyle bir zamanda böyle çalışmalar yapılıyor. 17 bin 500 kalıcı konut yapılıyor ve Ağustos sonu Eylül ortaları gibi konutlar teslime başlayacağız. Bir miktar şu anda teslimi yapılmış olan konutlarda var. Bu arada 30 okul, 27 cami, 10 tüm bu çalışmalar arasında yapılıyor. Alt yapı, Van Erciş imar planları yeniden yapılıyor. Şimdi yeni bir adım adıyoruz. 42 km'den Şamran'dan Van'a su getiriyoruz. Bunun maliyeti 112 triyon. Bunlar sizler için var. Bu inşaatların devam sayesinde de burada binlerce kardeşimiz istihdam edilmiş durumda." dedi."
 
"BUNLAR KÜRT KARDEŞLERİMİZİN DÜŞMANI OLANLARA TAŞERONLUK YAPIYORLAR"
 
23 Ekim'de Van'da deprem olduktan sonra ne terör örgütü ne de BDP'nin kanlı eylemlere provokasyonlara en küçük ara vermediklerini söyleyen Başbakan Erdoğan, 75 milyon Van için ağlarken, terör örgütünün, BDP'nin provokasyon yapmaya devam ettiğini ifade etti. Alçaklığın bununla da bitmediğini, bölgede görev yapan güvenlik güçlerine yönelik saldırılar düzenlendiğini söyleyen Erdoğan şöyle konuştu:

"Depremzedelere gönderilen yardımları gasp edecek kadar alçak olduklarını bir kez daha gösterdiler. Kendisi bu toprakların çocuğu olan gönüllü olarak Van'a gelen polis arkadaşımızı katletmekten geri durmadılar. Güvenliği sağlamak için orada bulunuyordu. Maskeleri depremde bir kez daha düştü.

Van'da artık benim Kürt kardeşim, bu kan tacirleri ile can tacirleri ile arasına mesafe koyacaktır ben buna inanıyorum. Gençlerin kanı ile beslenen bu eli kanlı terörle bunların uzantıları ile Kürt kardeşim inanıyorum ki mesafe koyacaktır. Bunlar Kürt kardeşimin hakkı için mücadele etmiyor. Bunlar Kürt kardeşlerimizin düşmanı olanlara taşeronluk yapıyorlar. BDP ve terör örgütü Kürt sorunun çözümünde en büyük engel oldular. Bazı bölgeler yatırım alamıyorsa bunun tek sebebi bölücü terör örgütüdür."

"BDP, ZANA'YI SUSTURMAYA ÇALIŞIYOR"

Burada yaptığı konuşmada Zana ile yaptığı görüşmeye değinen Erdoğan, BDP'yi Zana'yı susturmaya çalışmakla suçladı.
 
Erdoğan şunları kaydetti:
 
"Leyla Zana ile çok samimi bir ortamda, çözümü arzulayan bir tavırla istişare yaptık. Zana'nın bizimle görüşmesinden hem BDP hem de terör örgütü çok ciddi şekilde rahatsız oldu.
 
Art arda çok sert açıklamalar yaptılar. Sayın Leyla Zana'yı susturmaya çalışıyorlar. İşte terör örgütü ve uzantısı budur.
 
Nasıl ki CHP tek parti özlemi içindeyse BDP de tek parti olma özlemi içindedir. Biz diyor Kürtlerin partisiyiz. Nasıl ki CHP Dersim'de insanları katlettiyse demokrasileri engellediyse bugün BDP de aynısını yapıyor. İşte bu kirli oyunu sizler bozacaksınız."