BIST 10.358
DOLAR 32,24
EURO 34,78
ALTIN 2.464,75
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan başkanlık sistemi yorumu

Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül'ün 'Başkanlık sistemi ile ilgili çekincem var' şeklindeki sözlerinin ardından tekrar başlayan başkanlık tartışması ile ilgili açıklama yaptı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlık sistemiyle ilgili çekincelerini dile getirmesi CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Gül'e desteği sonrası Başbakan Erdoğan sistemle ilgili açıklamalarda bulundu. Başbakan Erdoğan daha sonra Erzurum'da üniversiteli öğrencilerle ve gençlerle buluştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum' da gençlerle yapacağı toplantı öncesi Gençlik Spor İl Müdürlüğünde gazetecilerin Başkanlık sistemiyle ilgili sorusuna, "Halkın bu sistemi öğrenmesini istedim. Tartışılmasını istedim. Amerika bunu uyguluyor. Ama bu nedir bunun konuşulmasını istedim" dedi. Erdoğan Erzurum'daki kar yağışı ile ilgili olarak ise "Daha önce kar külfetti şimdi rahmet oldu" derken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "bereketsiz" sözünün hatırlatılması üzerine "Buradaki açılışa gelip bereketli mi bereketsiz mi görmesini isterim" dedi.

ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Erdoğan öğrencilere seslendiği konuşmasında şunları söyledi:

Erzurum'daki bu istisnai toplantıya kadar toplumun çok değişik kesimleriyle biraraya geldik. Katılımcılar bu toplantılarda görüşlerini özgürce dile getirdiler. Bu toplantıların gençlerimizle de yapılması bir zorunluluktu. Toplumun her kesimiyle biraraya gelmemiz her zaman mümkün olmuyor ama iş gençlere gelince durum değişir.

EN BÜYÜK GENÇLİK TEŞKİLATINA SAHİBİM

Partimde de Türkiye'nin en büyük gençlik teşkilatına sahip olduğum için gurur duyuyorum. Siyasetteki hayatım merdivenin en alt basamağından başladı. Yukarıdan birileri bizi indirip de sipariş üzerine buralara gelmedik. Projeksiyonlarımızı gençlere göre yapıyoruz. Gençleri anlamak ruh dünyalarına nüfuz edebilmek adına daha fazla gayret göstermek gerektiğini biliyoruz. Gençlerle daha sonra da toplantılar yapacağız.

Ülkemizin en önemli sorunlarından biri terör meselesi. Yaşanılan tecrübe bize şunu gösterdi terörle mücadele tek başına güvenlik tedbirleriyle başarıya ulaşacak bir mesele değildir. Terörle olduğu kadar terörü doğuran istismar zeminlerini de ortadan kaldırmak gerekiyor. Onun için milli birlik ve kardeşlik projesini başlattık.

Biz yola çıkarken önce insan her şey Türkiye için dedik. Devlet öncelikli siyaset değil insan öncelikli siyaset dedik. İnsanın güçlü olmayan bir toplumun devleti de güçlü olmayacaktır dedik.