BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Avrupa ve CNN'e sert cevap!

Başbakan Erdoğan konuşmasında Avrupa Parlamentosu ve CNN International'ı sert sözlerle eleştirdi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Başbakan Erdoğan, Yurtdışı Türkler Dayanışma Kurulu toplantısında dünyanın çeşitli yerlerinden gelen Türk vatandaşlarına hitap etti.

Başbakan Erdoğan, CNN International'ın AK Parti mitingine gelenleri protestocu olarak gösterdiği haberini eleştirerek "Bunlara karşı daha fazla örgütlü olmalıyız" dedi.

Avrupa Parlamentosu'nun aldığı karar için "tanımıyorum" diyen Erdoğan omurgalı olmanın önemine vurgu yaptı.

Konuşmasından satırbaşları

Türkiye öyle bir ülkeydi ki uluslarası medya ve bazı kuruluşlar Türkiye üzerine senaryolar yazıp

CNN INTERNATIONAL'DEN SKANDAL

Başbakan Erdoğan'ın uluslararsı medyayı sert sözlerle eleştirdiği sözlerin ardından CNN İnternational bir skandala imza attı.

HABERİN DEVAMI... 

bunları da başarı ile uygulayabiliyorlardı. 10,5 yıl önce AK Parti üzerine çıkan üç satır bir yazı Türkiye'de haftalarca konuşulabiliyordu.

Orada yapılan bir yorum Türkiye'de borsanın sarsılmasına neden oluyordu. Kendisine güveni olmayan bir ekonomimiz bir siyasetimiz vardı. Hamdolsun bunları geride bıraktık.

Artık gündemi belirlenen bir Türkiye yok, gündem belirleyen bir Türkiye var. Bütün uluslararsı meselelerde Türkiye'nin tavsiyeleri duruşu dikkate alınıyor. 

Geçmişte Tokyo borsası New York borsası hapşırsa Türkiye ekonomisi zatürre oluyordu.

Bütün tuzaklara tezgahlara rağmen hepsi çöküyor biz yine büyüme kaydediyoruz.

Sağlam temelin üzerine her bir tuğlayı büyük bir hassasiyetle yerleştirdik. Her açıdan iddialı bir Türkiye var artık. Son olaylarda sadece içerideki ve dışarıdaki dostlar değil Türkiye demokrasisi de önemli bir sınavdan geçti.

TÜRK EKONOMİSİ VE DEMOKRASİSİ HEDEF ALINIYOR

Bu olaylar doğrudan doğruya Türkiye ekonomisini Türkiye demokrasisini hedef alıyor. Önemli bir sınavdan geçtik. Ülkemizde gururlanmak durumundayız.

Türkçe artık uluslarası bir dil olarak ilgi görüyor. Türk lirası artık değer ifade ediyor. Kızılay'ımız askerimiz polisimiz öğretmenlerimiz ve iş adamlarımız umudunun göstergesi olarak devam ediyor.

Unutmayın her biriniz kendi alanınızda gönüller kazanmak için birer Fatih, birer akıncı, öncüsünüz. Her biriniz kendi alanınızda Gazi Mustafa Kemal olmalısınız. Sizler gönüllerin sultanı olmayı hedeflemelisiniz. 

AVRUPA PARLAMENTOSU SAMİMİ DEĞİL

Türkiye'ye karşı kötü niyetlilieri sabırla çalışmak suretiyle ikna edeceğiz. Avrupa Birliği içindekileri görüyorsunuz AP kararını görüyorsunuz. Bunlarda böyle karar alma yetkisi yok. Bir kere samimi değiller. Senin Türkiye hakkında böyle bir rapor yazma yetkin yok. Sizin demokrasiye saygınız yok. Sizin özgürlük tanımınız farklı. Başkalarının özgürlük alanına saldırana sahip çıkıyorsunuz. Böyle bir Avrupa Parlamentosu'nu ben tanımıyorum. Sadece bir tabelan olur. Dürüst olacaksınız, hakkı savunacaksınız. Omurgalı olmaya mecbursunuz, omurgalı olmaya mecburuz, omurgalı olmayandan bir şey olmaz. Uysal koyun olmayacaksınız, zulmü alkışlamayacaksınız.

CNN MİTİNGİ PROTESTO DİYE VERDİ

Kazlıçeşme miting alanında 1 milyonu aşkın insan vardı, CNN 1 milyonu aşkın insan protesto etti diye veriyor, CNN'in yayını bu. Karşı atak gelince değiştiriyorlar. Şecaat arzederken sirkatin söylüyorlar.

Herkes biliyor ki bu ülkenin anti demokratik uygulama için orada toplandı. Hey Allah'ım büyüksün.

Oraya gelenler ülkesine sahip çıktı, bayrağına sahip çıktı, vatanına sahip çıktı. Bunlara karşı ayakta durmak için daha fazla örgütlü olacağız.

Şimdi ben bedelli askerlikle ilgili düşüncelerinizi almak istiyorum. 6 ay askerlik yaparsa ne kaybedecek ne yapılacak onlar söylensin.

(Erdoğan, konuşma salonundaki katılımcılardan yurt dışında yaşayan vatandaşların dövizli bedelli askerlik ücretinin ne olması konusunda görüşlerini dinledi)

Konuşma salonundaki gelen talepler:

-Benim kanaatim 5 bin olsun
-Ben Avusturya'dan katılıyorum. 30 Sene gelemeyenler var ülkesinde. Avusturya'yı göz önünde tutarsak 3 bin 500 yapalım
Erdoğan: Hesaplara bakarsak siz hesap yapmıyorsunuz 
-6 bin 500 ile 800 olsun
-Almanya'da işsiz gençlerimiz etkilenmekte. 38'ine geldiğinde vatandaşlıktan çıkmaması için 5 bin 100'ün azami rakamda tutulması gerekir. Bu insanları kaybetmeme açısından 5 bin 100 rakamı tekrar uygulanmalı
- Belçika'dan geliyorum 5 bin civarı olsun
Erdoğan: Siz kusura bakmayın işsizlere yönelik düşünüyorsunuz. İş sahipleri ne yapacaklar? O işsizler temenni edelim de iş bulsunlar.
-Hollanda adına buradayım, şöyle bir rakam tespit ettik 6 bin- 6bin 500'ü geçmeyecek bir rakam olmalı 
-Amerika'dan katılıyorum.Verebilecek olan 10 bin 15 bin versin ama işsiz olan 5 bin dolarla sınırlandırılmalı