BIST 9.722
DOLAR 32,59
EURO 35,00
ALTIN 2.425,26
HABER /  DÜNYA

DİSK ve KESK üyeleri iş bıraktı

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri, Gezi Parkı eylemlerine destek ...

Abone ol

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri, Gezi Parkı eylemlerine destek vermek amacıyla 1 günlük iş bırakma eylemi yaptı.
Öğle saatlerinde Hastane Caddesi üzerinde bulunan Defterdarlık binası önünde bir araya gelen üyelere, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (MMOB), Türk Tabipleri Birliği (TTB), Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB) üyeleri de destek verdi. Ayrıca eyleme, CHP Mersin milletvekilleri Vahap Seçer ile Aytuğ Atıcı da katıldı.
Milletvekili Atıcı yaptığı konuşmada, Türkiye’nin özlediği ve görmek istediği tabloya kavuştuğunu iddia ederek, "Uyuyan dev uyanmıştır. Bu hareket bir halk hareketidir. Bizler de halkın seçtiği milletvekilleri olarak bu hareketin sadece ve sadece yanında ve hizmetinde olmak durumundayız. Hiçbir rozet takmadan, hiçbir parti bayrağı taşımadan, sadece sizin yanınızda olmaktan çok büyük onur ve gurur duyuyorum. İşte Mersin budur, işte Türkiye budur" dedi.
Milletvekili Seçer ise, Türkiye’de binlerce yıldır insanların kardeşçe yaşadığını belirterek, "Ama bundan sonra da hep beraber yaşayacağız. Kimse bizi birbirimize düşman edemeyecek. Kimse bizi birbirimize kırdıramayacak. Hep beraber hangi siyasi görüşe sahip olursak olalım, yeter ki içimizde demokrasi aşkı olsun, kardeşlik aşkı olsun, barış aşkı olsun, özgürlük aşkı olsun hep beraber olacağız. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından üyeler, Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi önüne kadar sloganlar atarak yürüdü. Büyükşehir Belediyesi’nin önünde yapılan basın açıklamasının ardından halaylar çeken sendika üyeleri, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
(İHA)