BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

SDP'liler öyle bir plan yapmış ki...

SDP binasına yapılan baskında ele geçirilenler herkesi dehşete düşürdü.

Abone ol

Gezi Parkı’nı provoke eden gruplara yönelik başlatılan soruşturmada önemli bilgilere ulaşıldı.Molotof bombalarıyla polisle çatışan göstericilerin sığındığı Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) binasına yapılan baskında polise ait kıyafet, teçhizat ve polisin toplumsal olaylara müdahalede kullandığı malzemelerin ele geçirildiği öğrenildi.

Ayrıca İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne ait ‘Gizli’ ibareli görevlendirme evrakları bulundu. Marjinal grupların bu kıyafetleri giydireceği sahte polislerle şiddet eylemleri gerçekleştirmeyi planladığı belirlendi.

POLİSE TEPKİ DOĞRURACAK EYLEMLER GERÇEKLEŞTİRECEKLERDİ

Zaman'dan Yakup Çetin'in haberine göre Taksim’de geçtiğimiz salı marjinal gruplar polise molotof bombaları ve taşlarla saldırdı. Bazı saldırganların SDP il binasına sığınması üzerine operasyon düzenlendi. Baskında, Çevik Kuvvet polisine ait kıyafet, teçhizat ve polis tarafından kullanılan ZED marka gaz bombası ile toplumsal olaylara müdahalede kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirildi. İddiaya göre polis kıyafeti giydirecek kişiler sokağa çıkarılarak, kamuoyunda polise tepki doğuracak eylemler gerçekleştirilecekti. Polisin yaptığı baskınla bu plan bozuldu. SDP binasında İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne ait gizli görevlendirme evrakları da bulundu. Polise ait görevlendirme listesi gibi kritik bilgilerin partinin eline nasıl geçtiği araştırılıyor. Baskının ardından tutuklanan 4 zanlıya da SDP Başkanı Rıdvan Turan’ın “Bizim işimiz burayı Yunanistan sokakları haline çevirmek olmalı.” şeklindeki ifadeleri hatırlatılarak “Çıkan olaylar planlanmış mıydı?” sorusu yöneltildi.