BIST 9.891
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.460,00
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Ankara patlamasına ilişkin yeni açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev'le ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, basın toplantısından Ankara patlamasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Abone ol

ANKARA patlamasıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör üzerinden Türkiye'ye diz çöktüremeyeceklerdir tam tersi kendileri diz çökecektir" dedi.

KÖTÜ GÜN DOSTU OLDUĞUNU GÖSTERDİ

Erdoğan, terör saldırısının ardından Ankara'ya gelen İlham Aliyev'e de teşekkür etti, "Azerbaycan kara gün dostu olduğunu bir kez daha gösterdi" diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

"Birlikte gücümüzü dayanışmamızı göstermek, ulusal veya uluslararası tüm terör olaylarına karşı birlikteliklerini göstermek açısından bu ziyaretin Ankara'mızda olmasını çok çok manidar buluyorum. Merhum babalarının da ifade ettiği gibi, "İki devlet bir millet" anlayışını tekrarlıyorum. Azerbaycan, kara gün dostumuz olduğunu bir kez daha gösterdi. Ben buradaki mesajın herkres tarafından dikkatle okunmasını istiyorum. Teröre destek vermeyi özgürlük diye sunanlar, daha cenazelerimiz defnedilmeden siyasi rant peşinde koşanlar bu kardeşliğimizden ders almalılar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev ile ortak basın toplantısı düzenledi

"TERÖR TÜRKİYE'YE DEĞİL, TÜRKİYE TERÖRE DİZ ÇÖKTÜRECEK"

Pazar günü düzenlenen saldırı tüm Türkiye'ye, 79 milyonun tamamına yapılmıştır. Terör alçak yüzünü bir kez daha göstermiştir. Saldırının amacı milletimizin kutlu yürüyüşünden vazgeçirmektir ama bunu asla beceremeyecekler. Terör üzerinden Türkiye'ye diz çöktüremeyeceklerdir tam tersi kendileri diz çökecektir. İnşaallah millet olarak bu sıkıntıları da atlatıp yeni Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz. Ben başta Aliyev olmak üzere tüm Azeri kardeşlerimize teşekkür ediyorum.

"BUGÜN 6 AYRI ANLAŞMA İMZALANDI"

Türkiye-Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi 5. Toplantısı'nı düzenledik. Bu toplantımızda enerjiyi aramızda görüştük, ulaşımı ve savunma askeri konularını görüştük. Az önce de 6 ayrı anlaşmayı imzaladık.  25 yıl içerisinde Azerbaycan'ın ortaya koyduğu başarıyı Türkiyeli kardeşleri olarak daima tebrik ettik. Merhum Haydar Aliyev'i tekrar yaad ediyorum. Bugün yapılan anlaşmaların ve kararların Azerbaycan'ın atılım hamlesine destek olacağına inanıyorum. 

TERÖRE KARŞI ORTAK İŞBİRLİĞİ

Bölgemizdeki gelişmelerden hepimiz etkileniyoruz, buna ilişkin ortak işbirliklerimiz neler olabilir onları konuştuk. Önümüzdeki süreçte de sayın Aliyev ile biraraya gelmeye devam edeceğiz. İslamofobi'nin arttığı bir dönemde inanıyorum ki medeniyetler ittifakının 7.si dünyaya farklı bir mesajı Bakü'den verecektir. 

"BAKÜ-TİFLİS-KARS DEMİRYOLU ARALIK AYINDA AÇILACAK"

Azerbaycan ile birlikte geliştirdiğimiz en büyük proje TANAP. Bu projede çalışmalar hızla ilerliyor. Hatta projenin tamamlanması beklenen süreden önce tamamlamaya çalışıyoruz. Tüm paydaşlarla da yakın koordinasyon içerisindeyiz. Bakü-Tiflis-Kars demiryolu projesi de öncelikli projelerimizdendir. Londra'dan Pekin'e kadar demiryolu ulaşımı sağlayacak projeyi de Aralık ayında inşallah birlikte açacağız. Ticari ilişkilerimiz konusunda da 2015'te bir ivme kaybı yaşadık. 2023 için hedefimizi saklı tutuyoruz ve bunun içinde gerekenleri yapacağız.