BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan ABD'ye PYD mesajı: Vururuz!

Suriye Kürtleri için kritik mesajlar veren Erdoğan "Kimse Fırat'ın batısına geçemez, bu konudaki hassasiyetimiz devam edecektir" dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya'da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Obama ile DAEŞ üzerine konuştuklarını belirten Erdoğan, Suriye Kürtleri için kritik mesajlar verdi. Erdoğan "Kimse Fırat'ın batısına geçemez, bu konudaki hassasiyetimiz devam edecektir" dedi.

Erdoğan'ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle;

Sayın Obama'yla da 45 dakika konuştuk. Çevredeki ülkelerin de özellikle 'DAİŞ'i vuruyoruz' diyerek gidip sivilleri vurması, gidip oradaki diyelim ki Bayır Bucak Türkmenlerini vurması hoş karşılanabilecek bir şey değil. Bunu özellikle kendilerine de hatırlattık, söyledik, söylüyoruz.

(PYD'nin Suriye'deki faaliyetleri) Fırat'ın batısına kimse geçemez bu konuda çok kararlıyız. Geçenlerde teşebbüs ettiler, gereği de yapıldı. Bu konudaki hassasiyetlerimiz, bundan sonra çok daha farklı şekilde devam edecektir. Bunu da gerek milletimin gerekse tüm dünyanın bilmesi lazım.

Eğit-donat konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Terörden arındırılmış bölge konusunda dost ülkeler de artık bu noktaya gelmeye başladılar. Uçuşa yasak bölge konusunda, kara operasyonu konusunda vesaire onda da olumlu gelişmeler var.