BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Erdoğanda mağdur oldu

Dolandırıcılar bu kez Erdoğan'ın imzasını taklit ederek vatandaşları milyonlarca lire dolandırdı.

Abone ol

Başbakan imzalı sahte kararname Kendilerini, Başbakan'ın "özel görevlisi" olarak tanıtan bazı kişiler, yurdun çeşitli yerlerinde vatandaşı dolandırdı. İşe alma vaadiyle dolandırılanların sayısı yüzleri buldu.

Başbakan imzalı sahte kararnamelerle vurgun
Başbakan'ın 'özel görevlisi' olduklarını söyleyen çete Erdoğan imzalı sahte kararnamelerle 150 kişiyi dolandırdı. Hatay'ın, 6 bin 500 nüfuslu Yayladağı ilçesi ve çevre köylerinde, Başbakan'ın 'özel görevlisi' olduklarını söyleyen dolandırıcılık çetesi, vatandaşları soyup soğana çevirdi. İlçeye gelen, İsmail Dalbudak ve Hüseyin Uyanık isimli şebeke üyeleri, 'Recep Tayyip Erdoğan' imzalı 'atama' kararnameleriyle, sadece Yayladağı İlçesi'nde 20'ye yakın vatandaşı 'işe yerleştireceğiz" diyerek 120 bin YTL çarptı.

Şebekenin sahte kararname ile işe yarleştirme operasyonunu Diyarbakır, İzmir, İskenderun ve Antakya'da yaptığı sanılıyor. Bu yöntemle en az 150 kişiyi dolandırdığı ve milyon YTL'ye yakın vurgun yaptığı düşünülüyor. İşe girmek için, bileziklerini bozduran, evini satan, kredi çeken vatandaşlar da var. Yayladağı'nda sahte kararname mağduru 7 kişi savcılığa suç duyurusunda bulundu. İş vaadine kanan vatandaşların her biri şebeke üyelerine 9.5 bin YTL kaptırdı.

SUÇ DUYURUSU
Kurulan tezgaha göre, Yayladağ İlçesi'ne gelen Dalbudak ve Uyanık, Başbakan Erdoğan adına görev yaptıklarını ve işe yerleştirme konusunda yetkili olduklarını söyledi. Daha sonra işe girmek isteyenlerin adlarını tek tek belirledi. "İşe alınacak" kişilerin her biri için Başbakan Erdoğan imzalı sahte kararname hazırlandı. Şebeke, işi daha da ileri götürerek Devlet Personel Başkanlığı'ndan gönderilmiş gibi bir de yazı yazdı.

BAŞBAKANLIK UYARIYOR
Öte yandan, Başbakanlık ve hükümet adına bu tür konularla ilgili sık sık yapılan açıklamalarda halk uyarılıyor. İş vaadi ile kimsenin devlet ya da hükümet adına hareket edemeyeceği belirtilen açıklamalarda, halkın bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı uyanık olmaları isteniyor.

SABAH