BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  EKONOMİ

Kartzedeler mutlaka okuyun

Kredi Kartı Yasası kapsamında, borçlarını taksitlendirmek isteyenler için yarın son gün!

Abone ol

Kredi Kartı Yasası kapsamında, borçlarını taksitlendirmek isteyenler için yarın son gün olduğu hatırlatılarak, yasadan yararlanmak isteyenlerin başvurularını mesai saati bitimine kadar yapmaları istendi.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Bülent Deniz, 1 Mart 2006 tarihinde yürürlüğe giren Banka ve Kredi Kartları Yasası'nın geçici 4. maddesi ile kart borçlarının yeniden yapılandırılarak tasfiyesi için öngörülen 60 günlük başvuru süresinin yarın sona ereceğini anımsattı.

Mağdurların 3 temel işlemi yapmaları gerektiğini belirten Deniz, şöyle konuştu: ''Öncelikle bankaya müracaat etmeleri gerekiyor. Bu başvuruyu
doğrudan bankaya yapabilecekleri gibi PTT yoluyla da yapabilirler. Ardından yasa gereği ödemeleri gereken taksit tutarını yaklaşık olarak belirleyerek bankaya veya postaneden konutta ödemeli koşulu ile ilgili banka şubesine havale göndermeliler. Daha sonra da bulundukları yerdeki tüketici mahkemesine, tüketici mahkemesi yoksa asliye hukuk mahkemelerine yasadan yararlanmalarının tespitine ilişkin dava açmaları gerekiyor.''

-''SÜRE UZATILMAYACAK''-

Deniz, bugüne kadar yasadan yararlanacak kapsamdaki kredi kart borçlularının çoğunluğunun gerekli başvuruları yaptığı bilgisini edindiklerini anımsattı.

Halen başvuru yapmayanlar için yarının son gün olduğunu anlatan Deniz, ''Yasadan yararlanmak isteyenlerin başvurularını yarın mesai saati bitimine kadar yapmaları gerekiyor. Süre kesinlikle uzatılmayacak ve bir daha böylesi bir af gündeme gelmeyecek. Bu nedenle mağdurların ne yapıp edip bu yasadan yararlanmaları gerekiyor'' dedi.

Deniz, asgari tutarı ödemeyenlerin veya birazını ödemiş olanların da yasadan yararlanabileceklerini hatırlatarak, kapsama alanına girenlerin sayısının 7 milyon civarında olduğunun tahmin edildiğini de sözlerine ekledi.