BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

İranlı güzel nükleeri destekdi

Avrupa Güzeli, Monaco Prensi'nin sevgilisi, İranlı güzel Şhermini İran'a destek verdi.

Abone ol

İran asıllı Alman vatandaşı Şhermini Shadivar, geçen sene Avrupa Güzeli seçildi. Onun gelmiş geçmiş en güzel kraliçe olduğunu söyleyenlerin sayısı hiç az değil. Bunu iddia edenlerin haksız olduğunu söylemek de zor. Zaten Prens Al bert bile onun güzelliğine hayran.

"AZRA AKIN GÜZELİN DE ÖTESİNDE"

• Türk mankenlerden tanıdığınız var mı?
Çok fazla tanımıyorum ama buradaki bir tanıtımda Türk modellerle karşılaştım ve çok şaşırdım. Hiç beklediğim gibi değiller. Hepsi uzun boylu, mavi gözlü ve sarışın. Oysa ben onların esmer olacaklarını sanıyordum. Bir de Avrupa Güzellik Yarışması'nda Fatoş Seğmen'le tanışmıştım. Arkadaş olduk ve üç hafta aynı odayı paylaştık.
• Türk modellerin yurtdışında şansı olabilir mi?
Dünya Güzeli Azra Akın'a bakın... Mükemmel! Güzelin de ötesinde. Türkiye'yi tanıtan bir reklam
vardı tüm dünyada gösterilen... Orada bakıyorsunuz inanılmaz bir güzellik. Bu çok iyi bir örnek. Tabii ki Türk güzellerin şansı var.
• Ne kadar zamandır mankenlik yapıyorsunuz?
Üniversitede erkonomi okurken ara tatillerde modellik yapmaya başladım. 20 yaşındaydım o sırada, aslında geç başladım, îki yıldır profesyonel mankenim.
• Alman vatandaşısınız ama İran asıllı olduğunuzu biliyoruz. Kaç yıldır ülkenizden ayrısınız?
Annem rejimin o şartlarında büyümemi istemediği için 1982 yılında, ben bir yaşındayken iran'dan ayrıldık. Bu temelli bir ayrılıktı. Önce İngiltere'ye geçtik. Sonra da Almanya'ya... Ve oraya yerleştik.
• Ülkenize bir daha hiç gitmediniz mi? Gitmedim. Şu an gitmek de çok tehlikeli.
Hâlâ orada yaşayan akrabalarım var, tabii ki gidip görmek isterim. Ama mankenlik yaptığım ve bikinili poz verdiğim için İran'a kolay kolay giremem.
• Iran sizin için ne ifade ediyor? Kendi kültürünüzü bilerek mı büyüdünüz?
Ailem beni İran'ın kültürünü ve felsefesini benimseterek büyüttü. Davranışlarım bir Alman gibi olabilir ama özümde İranlı'yım. Almanlar soğuk insanlar. Bense İranlılar gibi sıcak kanlıyım. Ailem bugün hâlâ İran kültürünü bana öğretmeye çalışıyor. Özümüzü kaybetmedik.
• Almanya'da büyüdünüz. Dini inançlarınız açısından ikilem yaşadınız mı?
Müslümamm. Biz de Türkler gibi Müslüman bir aileyiz. Dinimizi biliriz. Ama İran'daki gibi sofuluk boyutunda değil. Ailem bana hiçbir zaman baskı yapmadan Müslümanlığın gereklerini, Kuran-ı Kerim'i ve İslam'ın kurallarını öğretti.
• Iran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad'ın uyguladığı siyaseti ve Iran ile Amerika arasında yaşananlan nasıl yorumluyorsunuz ?
Ahmedinecad seçimi kazandı ama kimse ondan memnun değil. Almanya'da yaşayan İranlılar da... Dünya, İran hakkında yanlış bilgileniyor. İran'ın nükleer silahlanmasını destekliyorum çünkü bütün dünyadaki insanlar eşittir. İran'ın Amerika'dan, Türkiye'nin İran'dan hiçbir farkı yok. Bu yüzden İran'ın mücadelesini destekliyorum. Ayrımcılık yapılmasını istemiyorum.

"ALMANYA'DAKİ TÜRKLER BİRAZ ALMANLAŞMIŞ"
• Ekonomi okudunuz bu alanda çalışmayı düşünüyor musunuz?
Hep hayallerimi takip ettim. Çocukluğumdan beri en büyük hayalim aktirist olmaktı. Ama önce üniversiteye gittim ve ekonomi okudum. Şimdi modellik yapıyorum. Çok yakında bir oyunculuk okuluna gideceğim ve elimde iki meslek olacak. Ondan sonra yolumu çizerim.
• Modellik sizin için ne ifade ediyor?
Modellik sadece poz vermekten, yani dış görünüşten ibaret. Bu yüzden sıkılmaya başladım. Ama bu yaptığım işi sevmediğim ve gurur duymadığım anlamına gelmiyor. Çok şanslı olduğumu da biliyorum. Ama oyunculukta beyninizi de kullanmanız gerek. Aktristliği zeka ile güzelliğin birleştiği nokta olarak görüyorum.
• Doğulu havanız, mesleğinizde bir avantaj sağladı mı?
Avrupa Güzellik Yarışması'na gidip "Ben Alman'ım" dediğimde herkes çok şaşırmıştı. İnsanlar "Sen Alman güzeli olamazsın. Ya Hindistan'dan geliyorsun, ya Türk'sün ya da İranlı'sın" dediler. Ama Alman hükümeti bu durumdan memnun oldu. Çünkü Almanya'nın kozmopolitliğine vurgu yapmış oldum.
• Türkiye'ye ilk gelişiniz mi bu?
İstanbul'a ilk gelişim. Ama daha önce Antalya'ya ve Dalaman'a gitmiştim.
Dalaman çok güzeldi çünkü henüz çok turistik bir yer olmamıştı. Türkiye ile İran birbirine yakın olduğu için oraya gittiğimde kendimi İran'da gibi hissetmiştim. İstanbul'da ise Topkapı Sarayı ve Ayasofya'yı görebildim. Gündüz çok trafik olduğu için diğer tarihi ve turistik yerlerin önünden ancak gece geçtim. Ama gördüklerimi çok beğendim. Tekrar gelmek ve Marmaris'i de görmek istiyorum.
• Almanya'da Türk arkadaşınız var mı? Oradaki Türkler ile Türkiye'dekiler arasında bir farklılık hissettiniz mi?
Türk arkadaşlarım var. 50 yılı aşkın bir süredir orada yaşayan Türkler'de Avrupa mantalitesi var. Ama ben Türkiye'de yaşayan Türkler'i tercih ederim. Çünkü buraya geldiğinizde kendinizi evinizde hissediyorsunuz. Herkes çok sıcakkanlı. Oradakiler Türkler biraz Almanlaşmış.
• Türk yemeklerini seviyor musunuz? Hem de çok. Normalde benim şişman
olmam lazım çünkü Almanya'da sürekli baklava yiyorum.

"ALBERT HAKKINDA KONUŞMAM"
• Prenses olmanız bekleniyor ama bir yandan da ayrıldığınıza dair yazılar yazılıyor.
Hangisi doğru?
Bu konuda bir yorum yapmak istemiyorum. Türkiye'de bir gazetede Prens Albert için "eski sevgilim" diye bir yazı yazıldı. Benim ağzımdan böyle bir söz çıkmadı, hiç öyle bir yorum yapmadım. "Birlikteliğim var veya yok" demiyorum, yorumsuzum. Galiba böyle bir şey hissettiler ve yazdılar. Ama ben yorum yapmamak konusunda kararlıyım.


Kaynak: www.vatanim.com.tr