BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Oscardan araklamalar!

Ali Poyrazoğlu: "Herkes Oscar töreninden araklama teşekkür konuşmaları yapıyordu"

Abone ol

AFİFE JALE ÖDÜL TÖRENİNDE YAPTIĞI KONUŞMAYLA GÜNDEME OTURDU

"Adamın ne mal olduğunu anlamak için ışığa tutup içinden Atatürk geçiyor mu bakacaksın' Ali Poyrazoğlu, Afife Jale ödül töreninde kurduğu cümlelerle aya kta alkışlandı. Poyrazoğlu bu konuşmayı neden yaptığını anlattı.

• Ödülü alırken yaptığınız konuşmada söylediğiniz "Adamı para gibi ışığa tutacaksın, içinden Atatürk geçip geçmediğine bakacaksın"' sözleriyle ayakta alkışlandınız. 6u aslında "Ben Eskiden Küçüktüm" oyununuzdan bir bölümdü. 6u konuşmayı neden ödül töreninde yaptınız?
Bu konuşma için en doğru yer ödül töreniydi. Çünkü sanatçılara ödül sadece oynadıkları oyunda gösterdikleri hüner için verilmez. Dünya görüşlerine ve duruşlarına bakılarak da verilir. O gece de çok sıkılmıştım. Herkes çıkıp Oscar ödül töreninden araklama "Anneme, babama, halamın kızına teşekkür ederim" diyordu. Ben de çok bunaldım ve "Hiç kimse bu ülkede olanla bitenle ilgili bir söz etmeyecek mi?" dedim. Bu görev bana düştü.
• Ne anlatmak istiyorsunuz? Derdiniz nedir?
Çağdaş insan, ötekini keşfetme yolculuğuna çıkmayı göze almak. Atatürk, bugün olup bitenleri görse çok üzülürdü herhalde, insanların dünyaya nasıl baktıklarını, aslında ne olduklarını anlamak için fazla uğraşmaya gerek yok. Paranın sahte olup olmadığını anlamak için kaldırıp ışığa tutarsınız ve eğer içinde Atatürk filigranı varsa o para sahte değildir. Bence bazı adamların da ne mal olduğunu anlamak için kaldırıp ışığa tutacaksın, "içinden Atatürk geçiyor mu, geçmiyor mu" diye bakacaksın, insanlar yaşam biçimlerine sahip çıkmalılar.
• Tepki aldınız mı? Hayır. Eğer siyasileri
kastediyorsanız ben tepki alacak hiçbir şey söylemedim. Doğruları söyledim ve bunu herkes biliyor.


Kaynak: www.vatanim.com.tr