BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'a Soma ve insan fıtratı tepkisi!

Ruşen Çakır Erdoğan'ın maden kazaları için "bu işin fıtratında bu var" demesine karşılık "insan fıtratı bu kadar vicdansızlığı kaldırmaz." dedi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
SOMA'daki maden ocağı faciasına hükümet cephesinden gelen açıklamalar sert tepki topluyor. Başbakan Erdoğan'ın Soma'da yaptığı açıklamaları eleştiren Vatan si yazarı Ruşen Çakır, Erdoğan'ın maden kazaları için "bu işin fıtratında bu var" demesine karşılık "insan fıtratı bu kadar vicdansızlığı kaldırmaz." dedi.

"Yolsuzluk iddiaları üzerine bir günde 4 bakanının görevi bırakmasına onay vermek durumunda kalan Erdoğan, herhangi bir görevden alma veya azil imasında bulunmadı." diyen Ruşen Çakır "Hükümet adına konuşan herkesin, madeni işleten özel şirkete toz kondurmama yolundaki gayretleri de ayrıca dikkat çekti." diye yazdı.

İşte Çakır'ın yazısındaki ilgili bölüm:

ERDOĞAN VE BAKANLAR HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI

Gerek Erdoğan’dan önce giden bakanların, gerekse kendisinin Soma’da verdiği görüntülerin de ayrıca hayal kırıklığı yaratmış olduğu ortada. Önce bakanların birbirlerine omuz vererek yürümeye çalışan maden işçilerine uzaktan bakmalarının fotoğrafları düştü medyaya. Ardından Başbakan ile halk arasına asker ve polislerden kocaman barikatlar örülmüş olmasının. Ve nihayet basın toplantısında daha ilk soruda Erdoğan’ın (yine) gazeteci azarladığına tanık olduk.

BU İDDİALAR DELİ SAÇMASI

Soma faciası duyulur duyulmaz, bazı kişiler, buradan Gezi’deki gibi bir hareketin çıkarılmak istenebileceği endişesine kapıldılar. Hatta işi daha ileri götürüp bu facianın bu amaca yönelik bir sabotaj olabileceği spekülasyonu bile yaptılar.
Bunlar deli saçması iddialar; gördüğüm kadarıyla hükümete destek verenlerin çoğu da bu tür komplo teorilerini ciddiye almıyor. Ne var ki eğer Soma’daki facianın insani boyutu ıskalanır ve olayın sorumlularının peşine düşülmeyip her şey sadece Allah’a havale edilirse, Roboski sonrası yaşananlar tekrarlanmaz, toplum bu sefer sessiz kalmaz.

İNSAN FITRATI BU KADAR VİCDANSIZLIĞI KALDIRMAZ

Ve Gezi ile ilk kez karşımıza çıkan, ardından Berkin Elvan’ın cenazesi, Ali İsmail Korkmaz’ın mahkemesi gibi olaylarda tekrarlanan "vicdan koalisyonu" yeni katılımlarla yoluna devam eder.
Eğer birileri bu durumdan rahatsızsa yapacakları şey çok basit: Vicdansızlığı bırakmak. Çünkü insan fıtratı bu kadar vicdansızlığı kaldırmaz.
Çünkü hayatta her şey iktidardan ibaret değil.