BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,81
ALTIN 2.399,00
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'a sattığı karpuz nasıl çıktı?

Bugünlerde olgun hem de tatlı bir karpuz bulmak zor. Peki Erdoğan'ın aldığı karpuz nasıl çıktı?

Abone ol
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa'da Türkçe Olimpiyatları'na katılan çocuklarla oturdu, onlarla sohbet etti. Burada pamuk primi ödemelerinin en geç Cuma gününe kadar yapılacağını müjdeleyen Erdoğan, tezgahtan aldığı karpuzu etrafındakilerle paylaştı. Tezgahtaki karpuzun olgunluğu hem Erdoğan'ı hem de çevresindekileri memnun etti.

Başbakan Erdoğan, partisinin il kongresinin ardından, Şanlıurfa Valiliği'ne geldi. Polis mangasını selamlayan Erdoğan, daha sonra Valiliğin yanında düzenlenen toplu açılış törenine katıldı.
 
Erdoğan, törende, resmi açılışları gerçekleştirilen ve toplam yatırım değeri 750 milyon lirayı bulan 101 tesisi Şanlıurfa'ya kazandırmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Resmi açılışları gerçekleştirilen hizmet, eser ve yatırımların Şanlıurfa'ya, Şanlıurfalılara hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, yatırımlarda emeği geçenleri kutladı. 
 
ŞANLIURFA'YA BÜYÜKŞEHİR MÜJDESİ
 
Mardin-Ceylanpınarı Ovaları Sulama Projesi'nin Aşağı Mardin Ana Kanalı'nın üç bölümünün açılışının yapılacağını da dile getiren Erdoğan, birinci kısmı 169, ikinci kısmı 161, üçüncü kısmı 175 milyon ve toplamda 505 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen Aşağı Mardin Ana Kanalı'nın hayırlı ve bereketli olmasını diledi.
 
Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
''Bütün imkanlarımızla Şanlıurfa'ya destek olmak, Şanlıurfa'nın önünü açmak gayreti içindeyiz. Geçen yıl sizlere hatırlarsanız müjdeyi vermiştim, biraz önce partimin il kongresinde de aynı şeyi ifade ettim; Şanlıurfa'yı büyükşehir belediyesi yapma hazırlıklarımız artık nihai noktaya geldi. Şanlıurfa, inşallah 2014 seçimlerine büyükşehir olarak girecek. Bir başka müjdeyi de yine geçtiğimiz ay açıklamıştım; çok kapsamlı bir teşvik paketini uygulamaya koyuyoruz. Özellikle altıncı bölgede bulunan illeri, yatırım noktasında çok güçlü şekilde destekliyoruz. Şanlıurfa da altıncı bölgede bulunuyor ve inşallah sanayi, yatırım, üretim, istihdam noktasında burada artık farklı bir dönem başlıyor.
 
PAMUK PİRİMİ ÖDEMEMELERİ
 
Pamuk primi ödemelerinin en geç Cuma gününe kadar yapılacağını müjdeleyen Erdoğan, Şanlıurfa'ya ödenecek toplam primin 463 milyon lira olacağını söyledi. Erdoğan şöyle konuştu:

"Yolsuzlukların iktidarında bu paralar olur mu? Biz karşılıksız para basmıyoruz, evelallah her şeyin karşılığı var. Sizinle yürüyoruz. Yeter ki benim vatandaşım kayıtdışı ekonomide yer almasın, yeter ki kayıtdışı yapmasın. Her şeyi helalinden yapmalıyız ve asla meşru olmayan yollara tevessül etmemeliyiz. Sizler bunun bilinci içerisindesiniz. Bunun bilinci içinde olduğunuz için bize neyi teslim ederseniz bilin ki size bu fazlasıyla döner.''
 
Açılışı yapılacak yatırımların hayırlı olmasını temenni eden Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve beraberindeki bakanlarla önce Mardin Ceylanpınarı Sulama Tesisleri'yle canlı bağlantı kurarak açılışı gerçekleştirdi. Başbakan Erdoğan, canlı bağlantının ardından diğer tesislerin açılışını da ''Ya Allah bismillah'' diyerek yaptı. 
 
ŞEHİR TURUNDA KARPUZ YEDİ
 
Başbakan Erdoğan, toplu açılış töreninin gerçekleştirildiği alandan ayrılırken, Türkçe Olimpiyatları'na katılan yabancı öğrencilerle bir süre sohbet etti. Afrikalı bir kız öğrencinin söylediği Kürtçe ''Şemmamme'' türküsünü dinleyen Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan'ı da öğrenciyi dinlemesi için yanına çağırdı.
 
Başka bir öğrencinin söylediği Karadeniz türküsü ''Hayde''ye eşlik eden Erdoğan, ABD'li bir öğrencinin seslendirdiği uzun havayı da eşi Emine Erdoğan ve beraberindekilerle ilgiyle dinledi.
 
Başbakan Erdoğan, daha sonra Başbakanlığa ait otobüsle şehirde tur atarak, çocuklara çeşitli hediyeler verdi ve vatandaşları selamladı.
 
Erdoğan, Karaköprü beldesinde otobüsü durdurarak, bir tezgahtan 5 karpuz aldı. Erdoğan, kestirdiği karpuzlardan birini beraberindekilerle yedi.