BIST 10.320
DOLAR 32,28
EURO 35,12
ALTIN 2.468,08
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Davutoğlu Konya'da pilav şöleninde

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Konya'da gelenersel polis pilav şölenine katıldı.

Abone ol
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, emniyet teşkilatı mensuplarının halkın huzur ve güvenini sağlamak için fedakarca görev yaptıklarını söyledi.
 
Konya Emniyet Müdürlüğü'nün Kayacık Tesisleri'nde düzenlenen geleneksel pilav şöleninde, polislerle bir araya gelen Davutoğlu, bazı mesleklerde hizmet verilirken, insanların bu hizmetlerin ne tür fedakarlıklarla yapıldığının farkında olmadığını söyledi. 
 
Bu tür hizmeti yürütenlerin başında emniyet görevlilerinin geldiğini dile getiren Davutoğlu, şunları kaydetti:
 
''Vatandaşlar, yataklarında rahat uyurken, yollarda güvenli şekilde seyrederken, aslında onların bu rahatlıklarının arkasında görünmeyen bir güç var. O görünmeyen güç, her an kendini hissettiren, muhtemel rahatsızlıkları önlemek üzere her an tetikte olan emniyet teşkilatının üyeleridir. Bu teşkilatın mensupları öylesine büyük bir görevi ifa ediyorlar ki o kadar fedakarca bu hizmetleri yerine getiriyorlar ki bu hizmetleri yerine getirirken bile fark edilmemeye çalışıyorlar. Allah onlardan razı olsun. Bileklerine güç, zihinlerine basiret versin.''
 
İkram edilen etli pilavdan yiyen Davutoğlu, kendisine sevgi gösterisinde bulunan çocuklarla fotoğraf çektirdi.
 
Şölenin ardından Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü'nde süneyle mücadele çalışmaları kapsamında üretilen faydalı böceklerin doğaya salınması etkinliğine katılan Davutoğlu, daha sonra Ereğli'ye giderek, partisinin ilçe teşkilatı binasının açılışına katıldı, İlçe Başkanı Ömer Eğer'i makamında ziyaret etti.
 
 "EREĞLİ'Yİ ÇOK SEVİYORUZ"
  
Bu sırada hizmet binasına girmek isteyen vatandaşlar, kısa süreli izdihama neden oldu.
 
Kendisine yoğun ilgi gösteren vatandaşlara hizmet binasının balkonuna çıkarak hitap eden Dışişleri Bakanı Davutoğlu, yeni dönemde il koordinasyon kurulu toplantılarının ilçelerde yapılması uygulamasını başlattıklarını belirterek, şunları söyledi:
 
''Uygulamaya ilk olarak Ereğli'de başladık. Ereğli'yi çok seviyoruz. Türkiye'de, toplumun her kesimine ulaşılmalı. Sadece Konya merkez değil, ilçelere de giderek sorunları, problemleri yerinde görüp, çözüm bulmamız lazım. Biz de bu amaçla Ereğli'ye geldik. Ereğli'nin sorunlarını dinleyip, çözüm arayacağız.''
 
Parti binasından çıkışta engelli bir gençten aldığı iki mendile karşılık 300 lira ödeyen Davutoğlu, gence yardımda bulunulması yönünde  yardımcılarına talimat verdi. 
 
Davutoğlu, daha sonra bir dinlenme tesisinde basına kapalı düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katıldı.