BIST 9.709
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.421,59
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'a Hz. Ömer'i hatırlatıp uyardı: Sakın dönme!

Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, Başbakan Erdoğan'ı 3 dönem kuralı konusunda kesin bir dille uyardı.

Abone ol

Bir yanda 30 Mart yerel seçimleri, diğer yanda AK Parti-Cemaat savaşı...

Kargaşalı siyasi ortamın içinde sık sık gündeme gelen bir diğer konu ise AK Parti'deki 3 dönem kuralı. Kurala göre, 3 dönemdir yönetim kadrosunda aktif görev alan isimler 1 dönem görevlerini bırakmak zorundalar. Ancak son günlerde bu kuralın değişceği, Erdoğan'ın görevlerine devam etmesi için yeni bir düzenleme yapılacağı konuşuluyor.

Bu ihtimali bugünkü köşesine taşıyan Yeni Akit si yazarı ise Erdoğan'ı sert bir uyarıda bulundu.

SAKIN DÖNME

Birileri bastırıyor; “Aman bizi bırakıp gitme. Sen gidersen biz ne yaparız!” diye Erdoğan'a baskı yapanlar olduğunu söyleyen Dilipak, Erdoğan'a "Bu kural ilkesel olarak doğru bir karardı ve bu karardan dönülmemesi gerek" uyarısında bulundu.

Yazısında Erdoğan gibi 3 dönem kurulanı takılan bazı isimlerin görevlerini bıraktıktan sonra ne yapacaklarını da yazan Dilipak, İslam tarihinden önemli isimlerden de örnekler verdi.

İşte o yazı...

Bakın “Şeyh uçmaz, mürit uçurur” diye bir söz var! Sizi liderleriniz ve şeyhleriniz değil, amelleriniz kurtarır..

“Uzun adam”ın ayağına taş değsin, saçının teline zarar gelsin istemem. O ayrı bir konu. Ama söz verdiğinde sözünde duracak. 3 dönem ilkesel olarak doğru bir karardı ve bu karardan dönülmemesi gerek.. Erdoğan da, Davudoğlu da, Babacan da yaşarken, ayakları üzerinde dururken geri çekilecek ve yerlerine daha genç yeni isimler gelecek ve onlar arkalarına dönüp “raina” değil, “unzurna” diyecekler.. Birbirlerine yardım ve dua edecekler.

ERDOĞAN KÖŞK'E ADAY OLACAK

Başbakan öyle anlaşılıyor ki bu durumda cumhurbaşkanlığına aday olacak, o da görevini tamamlayıp yerini bir başkasına devredecek. Bu durumda yerel seçimlerin hemen akabinde önce Ermeni meselesini, ardından Çankaya’yı konuşmaya başlayacağız..

Dışarıda da yapacak bir sürü iş var.. Abdullah Gül de, yükselmek için , daha önce yazdığım gibi İİK’na yükselecek..

Bildiğim kadarı ile Davutoğlu üniversiteye dönmek ve STK’larla çalışmalarını sürdürmek istiyor.. Bakanlığın bürokrasisinden kurtulup “Sivil diplomasi”ye ağırlık vermek istiyor..

KÖLESİNİ KOMUTAN YAPMIŞTI

Hz. Ömer yaşıyor diye düşünelim, Halid b. Velid’in azlinde uyguladığı yöntemi hatırlayın!

“Müslümanlar zaferi neredeyse Halid b. Velid’den bekliyorlardı. Zaferin Halid b. Velid’den değil Allah’tan olduğunu göstermek için Halid b. Velid’i azlettim. Yerine kölesi Zeyt komutandır!”

Allah Hz. Ali’ye iktidar vermedi. Oysa o Allah’ın Arslanı, ilmin kapısı, Ehl-i Beyt’in kaynağı idi!

Allah, Ebu Zer’e servet vermedi. Oysa o Peygamberin sevgili yol arkadaşı idi.. İktisad kuramcısı idi. Kendi acından öldü, karısı da.. Keçisi de!

Kimse sizi Allah’ın elinden alamaz..