BIST 10.255
DOLAR 32,26
EURO 34,70
ALTIN 2.396,15
HABER /  POLİTİKA

Erdoğana GÖZLÜK!

DSP lideri Zeki Sezer sözlükleri karıştıran Erdoğan'a yüklendi..

Abone ol

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, ''Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Yalçınkaya, son derece duyarlı bir şekilde yaklaşan tehlikeye de dikkat çekiyor. Son derece yerinde bir açıklama'' dedi.

Sezer, Parlamento'da DSP'li milletvekilleriyle düzenlediği basın toplantısında, ''türban'' tartışmalarını değerlendirdi.

MHP ZORLAŞTIRIYOR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin türban sorununun çözümüne yönelik dün yaptığı açıklamadan büyük kaygı duyduğunu ifade eden Sezer, MHP'yi anlamakta zorlandığını söyledi. Sezer, yeni gerginlikler yaratılmasından endişe duyduklarını ifade ederek, ''Yeni bir hamleyle, MHP, sadece hizmet alanların değil sunanların da kıyafetlerinin serbest bırakılmasını önererek, sorunu daha da içinden çıkılmaz hale getirmiştir, getiriyor'' dedi.

''BAŞBAKAN'IN SÖZLÜĞÜ DEĞİL, GÖZLÜĞE İHTİYACI VAR''

''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 47'ye yakın oy almış olmanın şımarıklığı ve parlamentodaki muhalefetin etkisizliğinden güç alarak konuyu gündeme getirdiğini'' öne süren Sezer, Erdoğan'ın, türban ve başörtüsünün anlamını açıklarken sözlüklerden örnek verdiğini anımsattı. Sezer, ''Sorunları göremeyen, çözemeyen Başbakanın sözlüğe değil, gözlüğe ihtiyacı var'' dedi.