BIST 10.173
DOLAR 32,29
EURO 34,97
ALTIN 2.442,81
HABER /  POLİTİKA

Erdoğana fındık yuhalaması

Başbakan Erdoğan Ordu gezisinde bir grup fındık üreticisi tarafından protesto edildi.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ordu'da katıldığı 16 tesisin açılış töreninde fındık üreticileri tarafından protesto edildi. Başbakan Erdoğan, Ordu'da Özel Umut Hastanesi'nde düzenlenen törenle aralarında spor salonu, pansiyonlu ilköğretim okulları ve kent ormanının da bulunduğu 16 tesisin temsili açılışını yaptı. 2 bin kişilik topluluğa seslenen Erdoğan, kendisinden müjde bekleyen fındık üreticilerine, haklarını hukuk yoluyla Fiskobirlik'ten almalarını tavsiye etti.

ADRES GÖSTERDİ
Fiskobirlik'in özel bir kurum olduğunu, onlara direk müdahale etmelerinin mümkün olmadığını belirten Erdoğan, "Biz göreve geldiğimizde bu kurumun 2 katrilyon lira borcunu sildik. Hiçbir malına el koymadık. Önce Fiskobirlik'in kapısını çalın. Başbakan bu işin muhatabı değil" dedi. Bunun üzerine bir üretici, "Bizimparalar ne olacak'' diye sordu. Başbakan, "Onu git Fiskobirlik'e sor'' cevabı verince alan yaklaşık 100 üretici Başbakan'u yuhaladı. Alanda bulunan kalabalıktan bir bölümü de Başbakan'a alkışla destek verdi.

FINDIKTA NE OLDU? Geçen yıl 7.45 YTL taban fiyatını açıklayan Fiskobirlik bazı çevreler tarafından eleştirilmişti. Ancak fiyatın açıklanmasından sonra Fiskobirlik'in alım yapmakta zorlanması ve ödeme yapamaması fındık üreticilerini sıkıntıya soktu. Son olarak Fiskobirlik bu yıl için taban fiyat açıklamayacağını belirtince sektörde fındık fiyatı 2.5-3 YTL'ye kadar geriledi. Sorunun büyümesi üzerine hükümet Sanayi Bakanı Ali Coşkun başkanlığında bir toplantı yapacak. Toplantıya ziraat, ticaret ve sanayi odalarının temsilcileri de katılacak.