BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,75
ALTIN 2.435,77
HABER /  POLİTİKA

Deniz Baykalın yeni vitrini

Son günlerde, siyasi kulislere yayılan bir söylenti var.İşte o söylentiler;

Abone ol

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, merkez sağ seçmene yönelik olarak yaptığı "CHP'ye destek olun" çağrısı sonrasında yeni "A Takımını" oluşturmaya başladığı, Ankara kulislerinde konuşuluyor...

Son günlerde, siyasi kulislere yayılan bir söylenti var....

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, merkez sağ seçmene yönelik olarak yaptığı "CHP'ye destek olun" çağrısı sonrasında yeni "A Takımını" oluşturmaya başladığı, Ankara kulislerinde konuşuluyor. Bir dönem Kemal Derviş, Zülfü Livaneli, Bayram Meral, Yaşar Nuri Öztürk gibi isimlerle hareket eden Deniz Baykal'ın yeni bir "A Takımı" oluşturduğu ifade ediliyor.

Geçtiğimiz günlerde Baykal'ın politikasını çok beğendiğini belirterek, oyunu CHP'ye vereceğini açıklayan Süleyman Demirel'e yakınlığıyla tanınan eski DYP Milletvekili İsmail Amasyalı, yüksek öğretim konusunda zaman zaman görüşlerini CHP'ye ileten YÖK eski Başkanı Kemal Gürüz, CHP'nin duruşmalarında destek verdiği Van YYÜ Rektörü Prof. Yücel Aşkın'ın yeni "A Takı-mı"nın içinde oldukları belirtiliyor.

Demirel'e yakın isimler
Bir dönem merkez sağın önemli isimlerinden bazılarının adı da bu kapsamda yine kulislerde dolaşıyor. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in son günlerde Baykal'a yönelik sıcak mesajları da bu isimleri cesaretlendiriyor. Bu kişiler arasında Demirel'in yakın kurmaylarından, eski bakan Sümer Oral da bulunuyor. Ayrıca, Baykal'ın eski Cumhuriyet Senatosu üyesi, eski büyükelçi ve eski bakan Kamran İnan, Halil Şıvgın ve 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal ismine de sıcak baktığı öne sürülüyor.

Kaynak:Vatan