BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'a en sıradışı destek

Hükümetin başlattığı açılımın engellediğini öne süren bir kişi, çarmıha gerilmiş Başbakan'ın posteri ile eylem yaptı.

Abone ol

Mersin'de yaptığı tek kişilik eylemleri ile tanınan ve kendisini araştırmacı-şair olarak tanımlayan Oktay Avcu, bu defa çarmıha gerilmiş Başbakan Recep Tayyip Erdoğan posteri ile eylem yaptı.

Türkiye haritası üzerindeki çarmıha gerilmiş Erdoğan fotoğrafı ve "Savaştan kazancı olanlar açılımı çarmıha gerdiler, kaos için şehit cenazelerinde buluştular" yazan afiş ile Hastane Caddesi Emekliler Parkı önüne gelen Avcu, burada basın açıklaması yaptı.

Şiiri andıran basın açıklamasında Avcu, "Çok kan, çok kin, çok şehit, çok dokunulmazlıktı. Çok para ve çok mevki idi. Az demokrasi, az özgürlük, az insan hakları idi." diye konuştu. Şiir gibi yazdığı basın açıklamasını okumaya devam eden Avcu şunları kaydetti:

"Savaş ve kan olmadan da tam tersi. Okulun işin aşın refahın her şeyin fazlası. Öyleyse PKK'lılarla el ele. Teröristlerle ortak, sırt sırta. Yeni teröristler yaratmaya yeni terörler estirmeye. Askerler de vardı, siyasetçiler de, medya patronları da, korucular da, bürokratlar da, silah tüccarları da, beyaz zehir tacirleri de, çeteler de, avukatlar da, kaçakçılar da, onlara göz yumanlar da. Hepsi omuz omuza, yürek yüreğe, Mehmetlerin katili. Olur ya biri ıskalarsa, diğerleri, şimdi bitir bitirebilirsen terörü Erdoğan."

Avcu, açıklamasının ardından elindeki basın bültenini vatandaşlara dağıttıktan sonra eylemine son verdi.