BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bursa Emniyetinde terfi heyecanı

Bursa Emniyet Müdürlüğü'nde terfi heyecanı yaşandı. 73 emniyet mensubu bir üst rütbeye terfi etti.

Abone ol

Acemler Polis Evi'nde yapılan törende konuşan Vali Şahabettin Harput, toplumda huzurun önemine işaret etti.

Emniyet teşkilatının ülkenin demokratikleşmesi açısından önemli olduğunu ifade eden Harput, "Emniyet teşkilatı bir yandan üzerindeki ağır sorumluluğun gereğini yerine getiriyor, diğer yandan vatandaşların hak ve özgürlüklerine karşı oluşabilecek tehdit ve tehlikeleri önlemeye çalışıyor. Bu açıdan polis, suç odaklarının korkacağı yer olmalıdır. Huzurun, emniyetin olmadığı yerde toplumun refahı da olmaz. Bazı illerimizde emniyete harcanan paralar sebebiyle buradaki vatandaşların refah seviyesi yükselmemekte, ekonomik açıdan sıkıntı çekmektedir. Bu sebeple vatandaşlarımızın toplumun huzur ve güvenini sağlamada rolü büyüktür" dedi.

Bursa Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya ise, demokratik toplumların temel ihtiyacının toplumun huzur ve güvenini sağlamak olduğunu söyledi. Toplumsal güvenliği tesis edememiş toplumların ilerleme kaydedemeyeceğini belirten Çatalkaya, "Gelişmiş demokrasilerde en büyük rolü polis teşkilatları üstlenmektedir. Daha etkili bir performans için değişen ve gelişen şartlara uyum sağlamak bizim için önemlidir. Ve bu şartlar suçu ve suçluyu yeniden tanımlamıştır. Suçluya, suçu işlemeden önce müdahale etmek, toplumun güvenliğini ileri seviyeye taşıyor" dedi.

Terfi eden emniyet mensuplarının eşlerine de ayrıca teşekkür eden Çatalkaya, "Terfi eden personelimizin eşleri bu terfinin alınmasında büyüm emek sahibidirler. Çünkü en zor günlerinde yanımızda olan eşlerimiz bizleri hiç bir zaman yalnız bırakmadı" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Harput, terfi eden emniyet mensuplarına rütbelerini taktı. Törende Ahmet Cemal Çalışkan, Aydın Balkanlı, Ramazan Özbörme, Halil İbrahim Doğan, İsmail Yıldızhan ve Fevzi Mumcu birinci sınıf emniyet müdürlüğü yıldızını taktı. Diğer yandan 14 4. sınıf emniyet müdürü 3. sınıf emniyet müdürlüğü'ne, 11 emniyet amiri 4. sınıf emniyet müdürlüğüne, 8 başkomiser emniyet amirliğine, 23 komiser başkomiserliğe ve 11 komiser yardımcısı komiserliğe terfi etti.