BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,67
ALTIN 2.407,97
HABER /  POLİTİKA

Erdoğana Antepte protesto

Başbakan Erdoğan, Gaziantep'te Türkiye Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası üyelerince protesto edildi.

Abone ol

Partisinin il kongresine katılmak için Gaziantep'e giden Başbakan Erdoğan, Türkiye Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası üyelerince protesto edildi. Başbakan kongre salonunda da bir kişinin tepkisiyle karşılaştı.

AKP Gaziantep İl Kongresi'nin yapılacağı Kamil Ocak Spor Salonu önünde toplanan Tümtis üyesi işçiler ve aileleri, pankartlarla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı bekledi.

Kentteki belediye otobüslerinin özelleştirilmesine karşı çıkan grup, Erdoğan salona yaklaşınca slogan atmaya başladı. Polis, yaklaşık 300 kişilik grubun salona yaklaşmasını engeledi.

Başbakan, kongre salonuna işçiler ve ailelerinin protestosuyla girdi.
Partililerin alkışlarla karşıladığı Erdoğan, konuşmasına başladı. Ancak koruşma ayakkabı boyacısı Cemil Baran'ın protestosuyla kesildi.

"Çocuklarıma kim bakacak. Bırakmıyorsunuz ki ekmek parası kazanılım" diye bağıran boyacı partililer tarafından susturulup dışarı çıkarıldı. 1 şubatta Mersin'de kendisini protesto eden Çiftçi Kemal Öncel'i 'lan' diyerek azarlayan Başbakan bu tepki karşısında sessiz kaldı. Erdoğan slogan atan partilileri de sakinleştirdi. Cemil Baran, geçtiğimiz yıl mayıs ayında da boya sandığına el konulunca bir satırla AKP il binasına girerek eylem yapmıştı.

CNNTURK