BIST 10.269
DOLAR 32,23
EURO 34,83
ALTIN 2.429,17
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan yıkıldı işte ilk sözleri Flaş!

Başbakan Erdoğan İstanbul kaybedince çok üzüldü. Erdoğan 'inşallah sonunda kazanacağız' dedi.

Abone ol

İNTERNET HABER - Türkiye 2020 olimpiyatlarını kaybetti. Başbakan Erdoğan kararla birlikte büyük üzüntü yaşadı. Daha önce olimpiyat düzenleyen bir kente 2020'nin gitmesine tepki gösteren Erdoğan, "Nasip değilmiş" dedi.

Türkiye ilk turda İspanya'yı geçince umutlar artmıştı. İspanya oylarının kayması ile kazanma ihtimalimiz artmıştı. Ancak kazanan ülke üçüncü kez Tokyo oldu.

Rusya'daki G20 zirvesinden doğrudan Arjantin'e uçarak lobi çalışmalarına katılan Erdoğan, kararla birlikte yıkıldı.

ÇOK İNANMIŞTIK

Erdoğan karar açıklandıktan sonra şu açıklamayı yaptı;

"Umudumuz çok çok fazlaydı. Tüm ekibimiz buna inanmıştı çok iyi hazırlanmıştı. Benim tek üzüntüm şu, daha önce yapmış olan bir ülkeye tekrar vermek yayılmacılık noktasında daha iyi değerlendirilebilir. Daha önce de benzeri Atina ve Londra'da oldu. Tokyo yu tercih ettiler buna saygı duymalıyız. Daha önce de bu oldu. Gönlümüz artık farklı bir şeyi bekliyordu.

NASİP DEĞİLMİŞ

İstanbul asya ve avrupayı bağlaması açısından çok farklı bir şehir ve 7 yıl içinde çok farklı yatırımları planlayan bir şehir. Şu andaki mevcut durum herşeyi karşılıyordu. Demek ki böyle uygun gördüler. Nasip değilmiş. Finale kalmak bile başarıydı. Biz herhalde olimpiyatlar noktasında komite henüz hazır olmadığımıza karar verdi ki bu karara vardı. Hayırlısı olsun diyelim.

İNŞALLAH SONUNDA BAŞARACAĞIZ

Bizim şu anda tek hedefimiz olimpiyatlarda çok başarılı neticeler alabilmek. Olimpiyatlardaki madalya sayılarını artırmak bundan sonraki ilk hedef. Tüm milletime sevgiler. Sultanahmet meydanındaki vatandaşlarıma sevgi ve selamlarımı gönderiyorum. İnşallah sonunda başaracağız.