BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,53
ALTIN 2.381,08
HABER /  SEÇİM

Erdoğan yeni yol haritasını açıklıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçimi için Vizyon Belgesi hazırlanıyor.

Abone ol

Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda Recep Tayyip Erdoğan’ın nasıl bir yol haritası izleyeceğini ortaya koyan belge, cuma günü kamuoyuna açıklanacak.

Samsun ve Erzurum’da seçim kampanyasının ilk adımlarını atan Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçildiği takdirde izleyeceği yol “Vizyon Belgesi”iyle ortaya konacak. Kalabalık bir ekip tarafından hazırlanan Vizyon Belgesi Cuma günü İstanbul'da açıklanacak.

Ankara’da Cumhurbaşkanlığı seçim süreci için hazırlanan Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışında konuşan Başbakan Erdoğan, belgeye ilişkin hazırlıkların bu merkezde sürdüğünü belirtti. Erdoğan Vizyon Belgesi'nin içeriğine ilişkin ilk işaretleri verdi:

“Bir kolektif akıl tarafından bu hazırlanıyor. Bu kolektif aklın ortaya koyacağı Vizyon Belgesi'yle de Türkiye'de halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı neler yapar, neler yapacaktır, nasıl yapacaktır? Bunların hepsini bu belgede göreceğiz. Eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, ulaşımda, enerjide ve ekonomide attığımız adımların hepsi ortadadır. Bütün bu detayları Vizyon Belgesi’ni açıkladığımız gün konuşacağız.”

CUMHURBAŞKANLIĞI VİTRİN MAKAMI DEĞİL

Belge üzerinde hazırlıklar sürerken Başbakan, eğer seçilirse nasıl bir Cumhurbaşkanlığı yapacağına ilişkin ipuçları vermeye de devam ediyor. Seçim Koordinasyon Merkezi’nde konuşan Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı bir vitrin makamı değildir” dedi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ayrı tuttu:

“Cumhurbaşkanlığı makamı siyasetin tepe noktasıdır. Ama bunu anlamayanlar, bilemeyenler olabilir. Dünyanın her yerinde bu böyledir. Ülkemizde de bugüne kadar böyle olmuştur ama bunun bir gelenek anlayışı içerisinde yürütenler olmuş olabilir. Buna tabii Sayın Gül’ü dahil etmem mümkün değil. Çünkü biz birlikte ciddi bir mücadele verdik ve kendisinin Cumhurbaşkanlığı döneminde 7 yılda da Türkiye’nin nereden nereye geldiğini biliyorsunuz."

Erdoğan’ın açılışını yaptığı Seçim Koordinasyon Merkezi önünde partililer, “İftarı bekler gibi bekledik seni Büyük Usta” ve “Bizim Mührümüz Kalbimizdeki Sevdadır” yazılı pankartlar açtı.