BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,77
ALTIN 2.393,90
HABER /  GÜNCEL

Irak Kriz Masası’ndan uyarı

Dısişleri Bakanlığı Irak Kriz Masası,Irak’a turist vizesiyle giderek çalışma vizesi olmadan çalışan, bir aylık turist vizesini aşan ve...

Abone ol

Dısişleri Bakanlığı Irak Kriz Masası,Irak’a turist vizesiyle giderek çalışma vizesi olmadan çalışan, bir aylık turist vizesini aşan ve Irak Kürt Bölgesi’nden alınan giriş mührüyle Irak’ın diğer vilayetlerine vizesiz giren vatandaşların 95 ila 420 Amerikan Doları tutarında para cezası ödemek zorunda kalarak 3 ay hapis cezasına çarptırılabildiklerinin hatırlatılmasında yarar görüldüğünü açıkladı.
Kriz Masasınından yapılan açıklamada, Irak’ın büyük bölümünü etkileyen şiddet olaylarının devam ettiği vurgulanarak " Bu çerçevede, Musul, Kerkük, Selahaddin, Anbar, Diyala, Bağdat, Basra, Babil, Necef, Kerbela, Vasit, Meysan, Kadisiye, Musenna ve Dikar vilayetlerine ilişkin olarak daha önce yapılan seyahat uyarılarımız geçerliliğini korumaktadır. Anılan vilayetlerde bulunan vatandaşlarımızın, can güvenlikleri bakımından, mümkün olan en kısa sürede bu bölgelerden ayrılmaları ve sözkonusu bölgelere seyahat etmekten kaçınılması kuvvetle tavsiye edilmektedir" denildi.
Öte yandan, Irak’a turist vizesiyle giderek çalışma vizesi olmadan çalışan, bir aylık turist vizesini aşan ve Irak Kürt Bölgesi’nden alınan giriş mührüyle Irak’ın diğer vilayetlerine vizesiz giren vatandaşların 95 ila 420 Amerikan Doları tutarında para cezası ödemek zorunda kalarak 3 ay hapis cezasına çarptırılabildiklerinin hatırlatılmasında yarar görüldüğü kaydedildi.
Irak’ta alıkonulan Musul Başkonsolosluğunun personelinin ülkeye sağ salim dönmesi amacıyla gerekli çalışmaların hassasiyetle sürdürüldüğü vurgulanarak şöyle denildi:
"Kriz Merkezi’ne ulaşan bilgi ve destek talepleri, eldeki güncel bilgiler ışığında ve Irak’ta devam eden olağanüstü koşullara rağmen ilgili birimlerimizce süratle cevaplandırılmaktadır.
Çatışmalardan etkilenen Türkmen soydaşlarımız ve diğer Iraklı kardeşlerimize yönelik insani yardım faaliyetlerimize devam edilmektedir. Telafer ilçesindeki yerlerinden edilmiş kişilere ulaştırılmak üzere, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) eşgüdümünde Türk Kızılayı tarafından 4 Temmuz tarihinde bölgeye ulaştırılan bir miktar yatak ve gıda kolisinin dağıtımına başlanmıştır. Ayrıca, AFAD koordinasyonunda Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan 1 TIR’lık ilaç ve tıbbi malzeme bugün (7 Temmuz) Irak’a sevk edilmiştir."
(İHA)