BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.440,41
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan yeni İstanbul'u anlattı

İstanbul'da yapılması planlanan projelerin detaylarını Başbakan Erdoğan açıkladı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'ndaki konuşmasında İstanbul'la ilgili yapılması planlanan projeler hakkında da bilgi verdi.

İSTANBUL’A İKİ YENİ ŞEHİR

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Asrın projesi olarak bilinen Marmaray’ı 29 Ekim’e yetiştirme gayretindeyiz. Ankara-İstanbul hızlı tren hattı da tamamlanma çalışmasına geldi, Büyük ihtimal Eylül- Ekim’e yetiştireceğiz. İstanbul’a biri Avrupa yakasında diğeri Anadolu yakasında olmak üzere iki şehir projemiz var. İki şehir projesi ile adeta bir yeni İstanbul inşa edeceğiz. 1+1 şeklinde 2 milyon nüfusu olacak.

MİTİNGLER İÇİN ALAN OLACAK

2 alan olacak mitingler için. Taksim mi olsun falan filan… Doldurur musun doldurmaz mısın bizi ilgilendirmez. Bunlar hizmet diye bir şeyi anlamıyor. Bu ülkede sol bir garip. Hizmet diye bir şey bunların dünyasında yok. Bunlar nasıl kalktıysalar öyle yatmak isterler. Biz hayatımızı dünyadaki gelişmelerle güncelleyerek devam ettirmek istiyoruz. İstanbul’un içinde tarihle kucaklaşan bir meydan yok.

TAKSİM MEYDANI DÜNYA ÇEKİM ALANI OLACAK

Sultanahmet bizim için nasıl önemliyse Taksim meydanı aslına rücu edecek. Taksim Kışlası var idi. Yaklaşık 150 yıllık mazisiyle. Bu Taksim Kışlası’nın aslını inşa edilmesini istiyoruz. Birileri de karşı çıkıyor. İstanbul’daki kurul. Ama bu kurulun üstünde bir yer var. Ankara’da. İnceleyecek kurulun kararını. Ret verecek bitecek bu iş. Biz yanlışların peşinden giden bir iktidar değiliz. Yeri geldiği zaman tarihi eserlere dokundurtmayız. Burada nasıl dokunduruyorsun. Taksim meydanını sökmüşsünüz Taksim stadı yapmışsınız. Trafik de alta alınınca siz İstiklal Caddesi'nde rezidansından AVM’ye, müzeye burası farklı bir çekim alanı olacak. Dünyada çekim alanı olacak. Bunlar her şeye karşı. Birinci ve 2.’nciye karşıydı. 3.’ye de karşılar şimdi. İnşallah eşsiz bir köprü olacak. Böyle bir güzelliğe sahip olacak. İstanbul İzmir otoyolu, İzmit körfezine yapılacak muhteşem bir köprü üzerine geçerek tamamlanacak.