BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.436,36
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan: Türkiye bu konuda dünya lideri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çölleşme ile mücadele konferansında önemli mesajlar verdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Çölleşme ile Mücadele 12. Taraflar Konferansına katıldı. Erdoğan burada bir konuşma yaptı.

Türkiye'nin erozyonla mücadele noktasında dünya lideri olduğunu vurgulayan Erdoğan şu açıklamalarda bulundu.

Kendi dışında herşeyi ötekileştiren bakış açısı maalesef son dönemlere damga vurdu.

Tabiat sadece ağaçtan bitkiden doğal kaynaktan ibaret değildir. Tabiat insanın varlığıyla ile ilgili bir husustur.

VARLIK TEHLİKEDEYKEN ÜRETİM OLAMAZ

İnsan varlığının tehlikede olduğu bir durumda üretim ve kalkınma söz konusu olmaz. Sadece kendimizi değil çocuklarımızı ve sonraki nesilleri de düşünmeliyiz. Çevre politikalarımızı uluslararası sisteme uygun belirlemeliyiz.

TOPRAKLARIMIZ SADECE MİRAS DEĞİL EMANETTİR

Milletin değerleriyle çelişen bir tabiat anlayışı başarılı olamaz. Yaşadığımız topraklar sadece dedlerimizdn bir miras olarak değil, çocuklarımızın bize emaneti olarak bakmalıyız. Biz çevre politikalarımızıdünya standartlarına uygun hale getiriyoruz.

DÜNYA SADECE SEYİRCİ KALIYOR

Yanıbaşımızda bir miras yok edilirken, katliam yapılırken dünya sadece seyirci kalıyor. Ülke genelinde büyük bir kentsel dönüşüm faaliyeti başlattık. Büyük bir tasarruf sağlamayı planlıyoruz.

"ÖZGÜRLÜK, SURİYELİLER İÇİN LÜKS OLARAK GÖRÜLDÜ"

Batılı toplumlarının kendi milletleri için temel hak gördükleri hayat hakkı, demokrasi ve özgürlükler Suriyeliler için lüks olarak görüldü. Şu ana kadar mülteciler için yaptığımız harcama 8 milyar dolardır. Dünyadan bize gelen yardım ise 450 milyon dolar.

"HZ. MUHAMMED TÜM İNSANLIĞA ÖNEMLİ BİR MİRAS BIRAKMIŞTIR"

İnsana sadece insan olduğu için değer vermeyen böyle bir anlayışın küresel güvenliği sağlaması düşünülemez. Küresel çölleşmeyi durduramayanın, toprağın çölleşmesini durdurması mümkün değildir. Biz çevre, çölleşme meselesine işte böyle bakıyoruz.  'Kıyametin kopacağını bilseniz dahi, elinizdeki fidanı dikin' diye buyuran Hz.Muhammed (S.A.V.) ümmetiyle birlikte tüm insanlığa son derece önemli bir miras bırakmıştır.

"TÜRKİYE EROZYONLA MÜCADELEDE DÜNYA LİDERİDİR"

Türkiye erezyonla mücadelede dünya lideridir ve ağaçlandırma konusunda ileri düzeydedir. Türkiye orman alanını artıran nadir ülkelerdendir. Son 4 yılda ağaçlandırdığımız alan neredeyse Belçika'nın yüz ölçümü kadardır. Ülkemizde son yıllarda sıkça görülen sellerin önüne geçmek için gerekli adımlar atılıyor.

"YENİLEBİLİR ENERJİYE GEÇİŞ İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR"

Yenilenebilir enerjiye hızlı geçiş için çalışmalarımız sürüyor. Yeşil liman ve havalimanı çalışmalarımız ile toplu taşıyama yaptığımız yatırımlar sürüyor. Somut adımların atılabilmesi için Paris 21. taraflar konferansında gerekli kararların alınması gerekiyor. G20 zirvesi içinde özellikle iklim değişikliği görüşülecek konular arasında yer alıyor.