BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.416,17
HABER /  GÜNCEL

Ankara'da ölen Erhan Avcı'nın eşine şok telefon

ANKARA patlamasında ölen Erhan Avcı'nın eşini bilinmeyen numaradan 7 kez arayan bir şahıs 'Ben ölmedim gel beni al' dedi.

Abone ol

Ankara'daki bombalı saldırıda hayatını kaybeden Erhan Avcı'nın eşine dün bilinmeyen bir numaradan telefon geldi.

Telefondaki boğuk ses, “Ben yaşıyorum. Ankara’dayım. Gel beni al” dedi. Erhan Avcı’nın eşi Mihrinaz Avcı’yı aynı numara yedi defa aradı ve aynı şeyi tekrar etti. Evrensel gazetesinin haberine göre, Erhan Avcı’nın eşi şöyle konuştu: “Patlama gününde hep aradım Numarasına ulaşılmıyordu. Sonra kardeşleri, yeğenleri gidip Adli Tıp’ta teşhis ettiler. Adana’ya getirdiler. Tören yapıp toprağa verdik. Acımızı yaşamaya çalışıyoruz. Bugün bu telefon geldi.”

Erhan Avcı’nın numarasının başından beri kapalı olduğunu söyleyen Mihrinaz Avcı, Beni arayan gizli bir numaraydı. Sesi boğuk geliyordu. “Ben yaşıyorum. Ankara’dayım gel beni al” diyordu. Böyle bir durum olsa eşinin kendisini gizli numaradan aramayacağını söyleyen acılı eş, “Benim numaramı hatırlıyorsa ismimi niye hatırlamasın. Kendi ismini söylemedi. Benim ismimi de söylemiyor. Yedi defa aradı. Bilinmeyen bir numaradan. Hep aynı şeyi tekrar ediyor. Sonra telefonu kapatıyor. İlk 9’u 5 geçe aradı. 9.18’e kadar tam yedi defa aradı. Bu kadar büyük bir acının üstüne bizimle oyun mu oynuyorlar. Bunu kim veya kimler yapıyor. Niye böyle bir yola başvuruyorlar” dedi.

Mihrinaz Avcı, arayan Erhan Avcı olsa ‘Bana Mihrinaz ben Erhan’ım, yaralıyım. Şuradayım. Gelin beni alın derdi’. “Sen kimsin, kimi aradın” diyorum. Cevap yok. Sesi boğuk, sadece “Ben yaşıyorum. Ankara’dayım. Gel beni al” diyor. Sanki ağzında bir şey var, tam ses seçilmiyor. Böyle şey yapılır mı? Bizi acımızla baş başa bıraksınlar.

‘KARDEŞİMİ TEŞHİS ETTİM, TOPRAĞA VERDİK’

Yaşamını yitiren Erhan Avcı’nın abisi Sait Avcı, Ankara Adli Tıp’ta kardeşini teşhis ettiğini yüzünün bir tarafının parçalanmış olduğunu ama kendisini tanıdıklarını söyledi. Sait Avcı kendisiyle birlikte amcası ve yeğeninin de Erhan Avcı’yı teşhis ettiğini belirtti. Yapılanın büyük bir kötülük ve suç olduğunu söyleyen Sait Avcı, kendilerine dönük bir oyun oynandığını ve şikâyetçi olup hızlıca numarayı tespit edeceklerini söyledi. Avcı şöyle konuştu: “Acımız ortada kardeşimizi kaybetmişiz. Üstüne bu yapılıyor. Avukatlarla birlikte suç duyurusunda bulunacağız.”

‘ACILARLA DALGA GEÇEN BİR ZİHNİYET’

Erhan Avcı’nın Avukatı Tugay Bek, acılı aileye yapılanın psikolojik bir saldırı olduğunu söyledi. Bek, “Bu, art niyetli bir zihniyetin ürünü. Ailelerin acılarını tazelemek istiyorlar. İnsanların ölülerinin acılarını yaşatmaya dahi izin vermiyorlar. Ailesi ile birlikte savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Bu insanlık dışı suçu işleyenler açığa çıkarılmalıdır” dedi

Ankara Katliamı’nda yaşamını yitiren Erhan Avcı 40 yaşındaydı. En büyüğü 14 en küçüğü 5 yaşında olan beş kızı vardı. HDP üyesi ve aktif çalışanıydı. Hurdacılık yaparak ailesini geçindiriyordu.