BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,75
ALTIN 2.490,96
HABER /  GÜNCEL

Ankara'daki saldırının düğümünü çözen detay

Ankara'da 10 Ekim'de Barış Mitingi öncesi düzenlenen ve onlarca vatandaşımızın hayatına mal olan saldırının detayları bakın nasıl çözülmüş.

Abone ol

Ankara'daki saldırı sonrası soruşturmanın beyaz spor ayakkabılı kopmuş iki ayak üzerinden yola çıkılarak aydınlatıldığı ortaya çıktı.
 
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ankara'da 10 Ekim Cumartesi günü yapılması planlanan "Barış Mitingi" öncesi toplanma yeri olarak belirlenen Ankara Garı önünde saat 10.04'te meydana gelen terör saldırılarının ardından titiz bir çalışma sergiledi.

GÖRÜNTÜLER TEK TEK TOPLANDI

Soruşturma kapsamında kurulan özel ekip, MOBESE görüntüleri ile güvenlik kamerası ve vatandaşların çektiği kayıtları tek tek topladı. Öte yandan Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, saldırının ardından topladıkları tüm delilleri Kriminal Polis Laboratuarına gönderdi.



BEYAZ SPOR AYAKKABI

Olay yerinde bulunan beyaz spor ayakkabılı kopmuş iki ayaktan yola çıkan ekipler, yaklaşık bin saatlik görüntüyü kare kare inceleyerek spor ayakkabılı kişileri önce tespit etti, daha sonra bu kişilerin kimliklerini belirlemeye çalıştı.

DİĞER TERÖRİSTE AİT OLDUĞU ANLAŞILDI

Soruşturmanın aydınlatılmasında söz konusu ayak parçalarının çok önemli bulunduğu, bu parçaların, görüntüsü elde edilen ancak kimliği henüz tespit edilemeyen diğer teröriste ait olduğunun kesinleştiği kaydedildi.

100'ÜN ÜZERİNDE KİŞİNİN BİLGİSİNE BAŞVURULDU

Soruşturma kapsamında elde edilen deliller ve görüntüler sonrası 11 kişinin, patlamaya ilişkin sosyal medya paylaşımları nedeniyle de 3 kişinin gözaltına alındığını belirten yetkililer, ayrıca soruşturma süresince 100'ün üzerinde kişinin bilgisine başvurulduğunu ve görgü tanıklarının ifadelerinin alındığını da kaydettiler.

YENİ GÖZALTILAR OLABİLİR

Elde edilen bulgular neticesinde olayın faillerinin Gaziantep bağlantılı olduğunun tespitinin ardından soruşturmanın seyri de bu yönde değişti. Gaziantep'te yapılan çalışmalar sonucunda terör örgütü DAEŞ'in bu ildeki yapılanması da deşifre edildi. Yetkililer, Gaziantep'te operasyonların süreceğini ve yeni gözaltıların olabileceğini bildirdi.

Öte yandan soruşturma kapsamında gözaltına alınanların Ankara bağlantılarının olmadığının tespit edildiği, başkentte herhangi bir gözaltı ya da arama yapılmadığı da vurgulandı.