BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan: Tüm dünyaya aktarmalıyız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fatih Camii'nde düzenlenen Türkiye IV. Uluslararası Hafızlık ve Kuran’ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Ödül Töreni'nde konuştu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fatih Camii'nde düzenlenen Türkiye IV. Uluslararası Hafızlık ve Kuran’ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Ödül Töreni'nde konuştu.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasından öne çıkan satır başları;

Diyanet İşler Başkanlığı tarafından düzenlenen Uluslararası Hafızlık ve Kuran’ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması'na katılan kardeşlerimi tebrik ediyorum. Kuran-ı Kerim Mekke'de inmiş, Kahire'de okunmuş, İstanbul'da yazılmıştır derler. Görüyorum ki Kuran-ı Kerim İstanbul'da aynı zamanda da en güzel şekilde okunuyor. 

İmam Hatip okulları bu konuda çok hayırlı hizmetlere imza atmıştır. Diyanet İşleri başkanlığı bünyesindeki kurslar ciddi bir boşluğu dolduruyor. Geitirilen seçmeli derslerle çocuklarımızın Kuran'ı öğrenmesine vesile oluyoruz. Kuran-ı Kerim'in gönüllere ve zihinlere de girmesi gerekiyor. Bizlere düşen görev 1400 yıldır muhafaza edilen bu yüce kitabımızın mesajlarını önce kendimiz içselleştirmeli ardında tüm dünyaya aktarmalıyız. 

Bugün İslam dünyasının içinde bulunduğu durumun nedeni Kuran-ı Kerim'in yeterince okunup anlaşılmamasıdır. Kuran-Kerim'i hakkıyla okumak ve kavramak gerekiyor. Kuran-ı Kerim'in güzel okunması kalplari fethetmesi açısından çok önemlidir. Kalpler feth olunca zihinde düşünmeye başlar. Bu bakımdan Uluslararası Hafızlık ve Kuran’ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması'nı düzenleyen tüm heyeti tebrik ediyorum.