BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,72
ALTIN 2.401,27
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan tersane açtı

Başbakan Erdoğan, Ereğli Gemi Sanayi'nin yaptırdığı tersanenin açılış törenine katıldı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Gelecek Türkiye'nindir, bunu böyle
bilmemiz gerekiyor, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın, yeter ki
bizler birlik ve beraberlik içinde dayanışma şuuruyla, el ele, omuz
omuza, ilerleyelim, ülkemizin kalkınması milletimizin huzuru olsun,
bizi kimse yıkamayacaktır'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Ereğli Gemi Sanayi'nin yaptırdığı tersanenin açılış törenine katıldı. Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, Türkiye olarak çağdaş dünyada, hak edilen yerin alınması, güçlü ve müreffeh bir ülke haline gelinmesi yolunda özellikle son 3.5 yılda önemli mesafeler kat edildiğini
söyledi. Bütün sektörlerde yürütülen hummalı gayretlerin semeresinin
alınmaya başlandığını ifade eden Erdoğan, ''Türkiye, dünya denizcilik
sektöründe yerini alacaktır'' dedi.

Türkiye'nin, üç tarafının denizlerle çevrili olmasına rağmen, denizcilik alanında hak ettiği yerde olmadığını kaydeden Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin, dünyada denizcilik alanında önemli ülkeler arasında yer alması gerektiğini ifade etti. Göreve gelmelerinin hemen ardından ilk aşamada denizcilik sektöründeki yakıt maliyelerini düşürmek için harekete geçtiklerini anlatan Erdoğan, ÖTV'nin kaldırılmasının denizcilik sektöründe yakıt maliyetlerinin yüzde 65 oranında azaldığını anlattı. Liman vergilerin düşürüldüğünü belirten Başbakan Erdoğan, bu sayede yüzde 75 civarında bir indirim gerçekleştiğini söyledi.

DENİZ TAŞIMACILIĞINDA YÜZDE 50 ORANINDA ARTIŞ
Bu adımlarla deniz taşımacılığında yüzde 50 oranında artış sağlandığını bildiren Erdoğan, gelişmelerin cumhuriyet tarihinde denizcilik alanında atılan en büyük adımlar olduğunu kaydetti.

''Türkiye denizcilik sektörü tarihi misyonuna yakışır bir atılım içindedir'' diye Erdoğan, tersanenin bu atılımların en önemli unsurlarından biri olduğunu ifade etti.

Erdoğan, şöyle konuştu:
''Doğru adımları attığımız, gelişim perspektifini koruduğumuz sürece, dünyada denizcilik sektöründe önde gelen ülkeler arasına gireceğiz. Sektörün yanındayız bunda hiç kimsenin şüphesi olmasın. Biz hep şunu söylüyoruz, bu ülkede kim ki taş üstüne taş koyuyor, başımız gözümü üzerinde yeri var.
Denizciliğin kalkınması, Türkiye'nin kalkınmasını da yüksek oranda etkileyecektir. Yılda 25 bin ton çelik işleme kapasitesine bu tersane
hem üretimiyle hem vizyonuyla, bölge insanına sağlayacağı istihdam imkanlarıyla Türkiye için çok hayırlı sonuçlar getirecektir. Atılan her adımda yapılan her tesisle sektörlerimizin kazanımları artıyor. Düşünün 2010-2015 yılına kadar tersanelerimizin bir çoğu, kapasite itibariyle dolu, bütün bunlar bu alanda Türkiye'nin kalkınmasının bütün hızla geliştiğini göstermekte, şehirlerimizi geliştirmek gelirlerimizi arttırmak, sıkıntılarımızı sona erdirmek
yolunda azimle heyecanla ilerliyoruz.''

-''GELECEK TÜRKİYE'NİNDİR''-
Türkiye'nin ihtiyaçlarına, milletin beklentilerine uygun bir güzergahta aydınlık geleceğe milletçe hep birlikte ilerlendiğini vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi:
''Gelecek Türkiye'nindir. Bunu böyle bilmemiz gerekiyor, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın yeter ki bizler birlik ve beraberlik içinde dayanışma şuuruyla el ele, omuz omuza, ilerleyelim, ülkemizin kalkınması milletimizin huzuru olsun bizi kimse yıkamayacaktır bunu böyle biliniz.''

İstanbul'dan, Karadeniz'e doğru açılım açısından tersanenin örnek bir adım olduğunu belirten Erdoğan, ''İstanbullular gücenmesin'' dedi. Türkiye'nin 8 bin 400 kilometrelik sahil şeridi olduğunu anımsatan Başbakan Erdoğan, tersanelerin ülke genelinde bu sahil şeritlerinde dağıtılabileceğini ifade etti. Erdoğan, şu görüşlere yer verdi:

''Ama tabii bunu söylerken, denize girebileceğimiz yerleri kast etmiyorum. Kumsallarımızı kast etmiyorum, oralar turizm için bize gerekli ama zaman zaman oralarda için de tersane onayı istendiğini hatırlatmak isterim. Onun için de bize gelinmemeli. Çünkü o da bize o anlamda yarıyor. Her şeyi yerinde kullanacağız, iyi değerlendireceğiz'' dedi.