BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 35,08
ALTIN 2.446,33
HABER /  GÜNCEL

ÖSSde Gürültüye ceza

Denizli'de öğrenci Seçme Sınavı gibi sınavlar süresince gürültü yapanların cezalandırılacağı belirtildi.

Abone ol

Denizli'de ÖSS, KPSS, KPDS, LES, ÖSYS Yabancı Dil Sınavı, Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı, Orta Öğrenim Kurumları Öğrenci Seçme Sınavı gibi sınavlar süresince gürültü çıkaranların cezalandırılacağı belirtildi.

Denizli Valisi Gazi Şimşek imzasıyla yapılan açıklamada, Denizli Mahalli Çevre Kurulu tarafından geçen yıl yapılan toplantıda, tüm yurt geneliyle birlikte Denizli'de de yapılan ve ÖSYM, Milli Eğitim Bakanlığı ile Açık Öğretim Fakültesi'nce düzenlenen, ÖSS, KPSS, KPDS, LES, ÖSYS Yabancı Dil Sınavı, Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı ve Orta Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme Sınavı vb. sınavların yapılacağı tarihlerin huzur ve sükun içersinde geçmesi amacıyla ve bir daha bu hususta karar alınmasına gerek bulunmaksızın bazı kararlar alındığı belirtildi.

 Alınan bu kararlar çerçevesinde, sınav öncesi akşamından sınav bitiş saatine kadar meskun mahalde, özellikle sınav saatlerinde sınav merkezlerinin yakınında, sınava girecek öğrencileri rahatsız edecek şekilde gürültü çıkaran elektronik ses yükseltici cihazlarla vs. yayın yapılmasının yasaklandığı, sınavdan önceki akşam ve sınav günü açık alanlarda gürültü çıkaran her türlü etkinliğin, düğün, kına gecesi, mevlit, düğün konvoyu, asker uğurlama konvoyu gibi faaliyetlerin yasaklandığı, sınav merkezleri çerçevesinde İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ilgili belediye elemanlarınca gerekli denetimlerin eksiksiz yapılacağı, denetimler esnasında, belirtilen hususlara uymayanlar hakkında; Mer'i Mevzuat gereğince yasal işlem uygulanacağı belirtildi.

 Açıklamada, Mahalli Çevre Kurulu'nca farklı bir karar alınıncaya kadar, açıklanan hususların uygulanmasına karar verildiği belirtildi.