BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA

Sezerden AK Partiye uyarı

DSP'li Sezer'den AK Parti'ye rejim uyarısı. Sezer, Arınç'ın dünkü açıklamalarını da tehlikeli buldu.

Abone ol

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, ''Sayın Başbakan'a ve AKP Hükümeti'ne düşen görev şudur: Derhal rejimle kavga etmekten vazgeçin'' dedi.

Sezer, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin giderek kaosa sürüklendiğini savundu. Sezer, açıklamasında şunları kaydetti:

''Bunlar, rejimle, devletin kurumlarıyla kavga ediyorlar. Kadrolaşmada sınır tanımıyorlar. Çok tehlikeli bir şekilde toplumda ayrımcılık yapıyorlar. İnanç, köken, siyasal düşünce ayrımı ile toplumu kamplara bölmeye çalışıyorlar. Cumhuriyeti ve niteliklerini yıpratmaktan çekinmiyorlar.

23 Nisan konuşmasında kendi çarpık anlayışını 'laiklik' diye topluma dayatmaya çalışan Meclis Başkanı, dün de bir televizyon konuşmasıyla gündemde yer tutmaya amaçladı. Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, eğitimle ilgili AB müzakere belgesine 'laiklik' ilkesinin konulması girişimlerini 'işgüzarlık' olarak niteleme talihsizliğine düştü. Bütün bunlar toplumda gerginlikleri olağanüstü artırıyor. Sayın Başbakan ve AKP Hükümeti artık bunu görmeli. Aynı zamanda farkına varmalı ki, keskin sirke küpüne zarar verir. Nitekim, bu gerginliklerin sonucudur ki, ülkeyi yönetemez hale geldiler.''

''YENİ SUSURLUKLAR ORTAYA ÇIKAR''
Türkiye'nin her gün yeni bir olumsuzlukla karşı karşıya geldiğini ileri süren Sezer, ''Böylesi ortamlarda çeteler de mafya da yeni Susurluklar da ortaya çıkar. Bulanık suda balık avlamaya kalkan çok olur'' dedi. Sezer, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

''O nedenle, Sayın Başbakan'a ve AKP Hükümeti'ne düşen görev şudur: Derhal rejimle kavga etmekten vazgeçin. Her kesimden, her inançtan, her siyasi görüşten insan bu ülkenin vatandaşıdır. Hükümet olarak hepsine eşit davranın. Hepsine sahip çıkın. Gerginliklere son verin. Devletin temel kurumları ile uyumlu çalışın. Adaletli olun. Toplumsal barışı ve huzuru her şeyin önünde tutun.

DSP olarak toplumsal ve siyasal kesimler arasında uzlaşmaya ve birbirini anlamaya uygun bir ortam oluşturulması için çalışıyoruz. Türkiye'nin ancak barış ve uzlaşı içinde kalkınmasını sürekli kılabileceğine ve aydınlık geleceğe ulaşabileceğine inanıyoruz.''