BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,59
ALTIN 2.390,46
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan tazminat kazandı

Başbakan Erdoğan, Bahçeli'den 3 bin 500 YTL tezminat kazandı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında açtığı 20 bin YTL'lik manevi tazminat davasında, 3 bin 500 YTL manevi tazminat kazandı.
    
Ankara 5. Asliye Hukuk Mahkemesindeki davanın karar duruşmasına, Erdoğan'ın avukatı Fatih Şahin ile Bahçeli'nin avukatı Hamit Kocabey katıldı.
    
Erdoğan'ın avukatı Şahin, daha önceki iddialarını tekrarlayarak, davanın kabul edilmesini, Bahçeli'nin avukatı Kocabey ise davanın reddedilmesini talep etti.
    
Hakim Süleyman Kapusuz, davanın ''kısmen kabul edildiğini'' belirterek, Bahçeli'nin, Erdoğan'a 3 bin 500 YTL manevi tazminatı, yasal faiziyle birlikte ödemesine hükmetti.
    
DAVANIN KONUSU
     
Dava dilekçesinde, terör olayları üzerine Bahçeli'nin, 13 Haziran 2007'de yaptığı yazılı basın açıklamasında, ''Bugüne kadar etnik bölücülüğe cesaret veren ve güvenlik güçlerimizin terörle mücadelesini zaafa uğratan Başbakan Erdoğan, bugünkü kanlı ve karanlık tablonun baş mimarı olmuştur'', ''Terörle etkili bir şekilde mücadelenin gereklerinin yerine getirilmemesi, tarihin ve Türk milletinin affetmeyeceği bir gaflet, dalalet ve ihanettir'', ''Başbakan ve AKP ileri gelenlerinin MHP'yi hedef alan suçlamaları hezeyan sınırlarını da aşmıştır'', ''Hafıza kaybı hastalığı ile malul olan Başbakan'a ve Meclis Başkanı'na buradan bir hatırlatmada bulunmak istiyorum'' şeklinde ifadelere yer verildiği belirtilmişti.
    
Dilekçede, ''Başbakan Erdoğan'ın şahsiyet haklarına saldırı kastıyla fevkalade ağır hakaretlerde bulunulduğu'' iddiasıyla, Bahçeli'den, 20 bin YTL manevi tazminat talep edilmişti.