BIST 10.088
DOLAR 32,38
EURO 34,75
ALTIN 2.406,47
HABER /  GÜNCEL

Kurulun ihale kararı

ATV ve Sabah'ın satış sürecinde sona gelindi. Dosya Rekabet Kurulu'nda.

Abone ol

ATV-Sabah Ticari ve İktisadi Bütünlüğünün icraen satışına ilişkin Rekabet Kurulunun kararı bekleniyor. AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), ATV-Sabah Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nün satışına ilişkin görüşü, gerekli izni temin amacıyla Rekabet Kuruluna sundu.

Buna göre Rekabet Kurulu, ATV-Sabah'ın ihalede tek katılımcı olan Çalık Grubu şirketlerinden Turkuvaz Radyo Televizyona 1 milyar 100 milyon dolara satışını, rekabet mevzuatı açısından değerlendirerek nihai kararını verecek.

4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanunun ilgili maddesine göre, ''birleşme ve devralmalar'' kapsamında değerlendirilecek dosyaya ilişkin, Kurulun bir ay içinde incelemesini tamamlayarak nihai kararını bildirmesi bekleniyor.

TMSF'ye ait İstinye'deki Ahmet Afif Paşa Yalısı'nda gerçekleştirilen ATV-Sabah Ticari ve İktisadi Bütünlüğünün icraen satışı ihalesinde tek teklif, 1 milyar 100 milyon dolarla Çalık Grubu şirketi Turkuvaz Radyo Televizyondan gelmişti. Fon Kurulu son kararını, Rekabet Kurulu ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun (RTÜK) görüşleri alındıktan sonra verecek.