BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,61
ALTIN 2.390,15
HABER /  GÜNCEL

Öğretmene tekme tokat

Öğrencisini sınıfa kolundan çekerek soktu. Amcası öğretmeni tekme tokat dövdü.

Abone ol

Koceli'nin Hereke Beldesi Yukarı Hereke İlköğretim Okulu'nda öğretmenin yediği dayak güvenlik kamerasına takıldı.

Koceli'nin Körfez İlçesi'ne bağlı Hereke Beldesi Yukarı Hereke İlköğretim Okulu'nda, zil çaldığı halde sınıfa girmeyen öğrencisini kolundan tutup müdüre götüren 11 yıllık öğretmen Zafer Fidan, okula gelen öğrencinin amcasının saldırısına uğradı. Saldırı okulun güvenlik kamerasına da yansırken, Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı.



Olayı doğrulayan ve 5 gün rapor alan öğretmen, devlet memuru olduğu için olayla ilgili ayrıntılı açıklama yapmak istemezken, okulda bu tür olayların daha önce de yaşandığı öğrenildi.

Olay 7 Aralık Cuma günü sabah meydana geldi. İddialara göre, zil çaldıktan sonra sınıfa girmeyen öğrenci B.Ö.'yü koridorda gören sınıf öğretmeni Zafer Fidan onu uyararak içeri girmesini istedi.



Öğrenci ise, "Sen kim oluyorsun" diyerek öğretmeni dinlemedi. Öğretmeni, "Bana karışamazsam, Ağabeylerime söylersem görürsün" diyerek tehdit ettiği de iddia edilen öğrencinin kolundan tutan öğretmen, onu okul müdürüne götürdü. Sınıfa girmemekte ısrar ettiği gibi kendisini tehdit ettiğini de bildirdi.



Öğrenci ise daha sonra eve giderek, öğretmenin kendisine ağır küfürler ettiğini ileri sürerek durumu amcası S.Ö.'ye anlattı. Taşocağında işçi olduğu belirlenen amca S.Ö. okula gelerek, okulun giriş kapısındaki öğretmenle tartışmaya başladı. Öğretmen, çocuğun iddia ettiği gibi ona küfür etmediğini söylemesine rağmen, güvenlik kamerasına yansıyan kamera kayıtlarına göre öğretmene önce kafa attı. Yumrak atmaya da başlayınca öğretmen kendisini elindeki şemsiye ile savunmaya çalıştı. Saldırgan birkaç kez de beline sarıldığı öğretmeni yere itti. Okulun müstahdemi araya girerek onları ayırmaya çalıştı. S.Ö. daha sonra okuldan ayrıldı.

Kamera görüntülerine göre öğrencilerin gözü önünde meydana gelen olayın ardından öğretmen Zafer Fidan önce okul yönetimine şikayette bulundu. Daha sonra Cumhuriyet Savcılığı'na giderek suç duyurusunda bulundu. Okulun güvenlik kamerası kayıtları da delil olarak Cumhuriyet savcılığı'na verildi.