BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan Şırnaklıya verdiği sözü tuttu

Uzun yıllardır içme suyu sıkıntısı çekilen Şırnak'ta, Başbakan Erdoğan'ın çabasıyla suya kavuşan halk teşekkür mektubu yolladı

Abone ol

Şırnak'ta bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve yerel gazete sahipleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Mijin kaynak suyunun Şırnak'a verilmesi üzerine teşekkür mektubu gönderdi.

Uzun yıllardır içme suyu sıkıntısı çekilen Şırnak'ta, Başbakan Erdoğan'ın sözü, DSİ desteğiyle başlanan çalışmalar sonucunda Uludere ilçesi Akduman köyü yakınlarındaki Mijin kaynak suyu kente verilmeye başlandı.

Yaklaşık 50 milyon liraya mal olan çalışmalar sayesinde Şırnak'ta içme suyu sorunu giderildi.

Temiz içme suyuna kavuşan Şırnaklılar, bunun üzerine Erdoğan'a mektup gönderdi.

Şırnaklılar adına Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Süleyman Seven, Türk-İş Temsilcisi Selim Öğmen, Yol-İş Sendikası Temsilcisi Turgay Birlik, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Ayan, Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Kerim Çevik, Müteahhitler Birliği Başkanı Yüksel Zeyrek, Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Hacı Yürek, Şırnak Olay Gazetesi Sahibi İdris Taşar ve Çağdaş Şırnak Gazetesi sahibi Mesut Caner imzalı mektupta, su ihtiyacının giderilmesi nedeniyle teşekkür edildi.

Başbakan Erdoğan'a gönderilen mektupta, şu ifadelere yer verildi:

''Yüce erdeminizin neticesi verilen emir ve direktifleriniz ışığında, ilimizin su ihtiyacı giderilmiş ve halkımızın istifadesine sunulmuştur. Ayrıca ilimiz tarihinin en büyük yatırımı olarak ifadesini bulan, Şırnak hava limanı ihale aşaması tamamlanmış olup, inşallah pek yakında halkımızın hizmetine sunulacaktır. Bu hizmetler ile halkımızın namütenahi teveccühüne mazhar olan zatıalilerinizi, şahsınızda parti yönetiminizi ve emeği geçen tüm herkesi minneti şükran ile anar, saygı ve hürmetlerimizi arz ederiz.''

Erdoğan, 3 Temmuz 2006'da Şırnak'ı ziyaretinde içme suyu sıkıntısının giderilmesi için vatandaşlara söz vermiş, bunun üzerine çalışmalar başlatılmıştı.