BIST 10.046
DOLAR 32,47
EURO 34,83
ALTIN 2.422,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan sahici mi yoksa iki yüzlü mü

Başbakan Erdoğan'ın açılış töreninde bir kişinin ''Şubat'ta atama yoksa oy da yok'' sözüne karşılık, gösterdiği tepki tartışılıyor.

Abone ol

Oktay Sağlam
İNTERNETHABER.COM- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "sahici" mi, yoksa "iki yüzlü siyaset" mi yapıyor?

Başbakan Erdoğan'ın "Şubat'ta atama yoksa oy da yok" diyen bir vatandaşa "Al onu kendine sakla" cevabı bir süre gündemi meşgul edecek. Önce Erdoğan'ın ne dediğine bakalım:

"TAMAM KENDİNE SAKLA"

"Kusura bakmayın, bir şey söylediysek, ne söylediysek o olur, başkası olmaz. Sağ ol, o oy senin olsun. Biz öyle spekülasyonlara girmeyiz. Al onu kendine sakla. Tamam kendine sakla. Sen vermen gereken yere ver. Bize kimin oy vereceği belli, bak burada görüyorsun. Sen kendine sakla.''

FIRÇA MI, "ŞANTAJA KOKAN" TEPKİYE CEVAP MI?

Muhafefet doğal olarak bu tartışmayı fırsata dönüştürme çabasında. Bu kesime göre Erdoğan'ın maskesi düşmüş durumda. Tartışma "Erdoğan'dan vatandaşa fırça" söylemiyle geçiştirilemeyecek kadar yüzeysel değil elbette. Madalyonun iki yüzünden bakıldığında bakın karşımıza farklı bir fotoğraf çıkıyor.

MADALYONUN BİR YÜZÜ

Erdoğan içinden geldiği gibi konuşuyor, duygularını gizlemiyor; bu yönüyle "sahici" ve "samimi" bir portre çiziyor. Benzer tepkileri daha önce de gösteren Erdoğan'ı hatırlayınca son örnek de bunun devamı niteliğinde. Bir anda parlıyor, hissiyatini saklamıyor. Tıpkı daha öncekilerde olduğu gibi.

Kendisine "şantaj" ve "pazarlık" içeren bir çıkışta bulunan kişiye içgüdüsel olarak reaksiyon gösteriyor. Ortalama bir insanın göstereceği tepkiyi Başbakan da olsa sergiliyor. Bu yönüyle insani duygularını resmi bir makamda olsa da göstermekten geri kalmıyor. "Doğru bildiği" rotadan şaşmıyor, gemisini yolundan çevirmiyor.

ÖTEKİ YÜZÜ

Madalyonun öteki yüzünde ise bambaşka bir Erdoğan var. İflah olmaz Erdoğan karşıtlarına göre "ikiyüzlü siyaset" ve "diktatörlüğün" izleri var. Öğretmeni küçük düşürme, aşağılama, var. Vatandaşa tepeden bakıyor. Dahası "koyun" olmasını istediği vatandaşın diklenmesi karşısında Erdoğan'ın gerçek kimliğinin ortaya çıktığını düşünüyorlar.

ELEŞTİRİLERİ "YIKICI" BULUYOR

Erdoğan kuşkusuz 10 yılda Türkiye'ye sınıf atlattığını düşünüyor. Alınan mesafenin göz kamaştırıcı olduğu görüşünde. İşte böylesi bir yolda ilerleyen Erdoğan, gösterilen bu tür tepkileri "art niyetli" buluyor. "Yapıcı" değil "yıkıcı" bulduğu bu tür eleştirlere tahammülü yok. Gaziantep'te yaşanan hadise, Erdoğan'ın penceresinden bakınlığında, "Maksat Üzümü yemek değil bağcıyı dövmek" zihniyetinin tezahüründen başka bir şey değil. Onca eleştirilen politikalara rağmen halkın yüzde 50'lik desteği Erdoğan'ın en büyük güvencesi olsa gerek.