BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Obama'ya nasıl hitap ediyor?

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu tarihi ABD görüşmesinin bilinmeyenlerini anlattı

Abone ol

Dün gözler Beyaz Saray'daki kritik görüşmedeydi. Beyaz Saray Kabine Salonu'nda basına kapalı gerçekleşen ve 2 saat sürmesi öngörülen görüşme, yaklaşık 30 dakika uzayarak 2,5 saat saat sürdü.

İlklerin yaşandığı görüşmenin perde arkasını AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, anlattı.

Çavuşoğlu, ''İki lider ilk isimleriyle birbirlerine hitap ediyorlar. Başbakan Erdoğan, Obama'ya "Barack Hüseyin" olarak hitap ediyor" dedi.

Beyaz Saray'daki Erdoğan-Obama görüşmesinin perde arkasını AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu anlattı.

Çavuşoğlu, iki liderin birbirlerine ilk isimleriyle hitap ettiğini söyledi.

İKİ LİDER BİRBİRİNE BÖYLE HİTAP EDİYOR

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, NTV'de  Erdoğan-Obama görüşmesinin perde arkasında yaşananları anlattı."Görüşmeler son derece güzel bir ortamda geçti. Her şeyden önde iki lider birbirine büyük saygı duyuyor ve güveniyor. Her şey konuşuldu ancak karşılıklı güven esasında samimi bir şekilde konuşuldu" diyen Çavuşoğlu, "İki lider ilk isimleriyle birbirlerine hitap ediyorlar. Başbakan Erdoğan, Obama'ya "Barack Hüseyin" olarak hitap ediyor" dedi.

ERDOĞAN ABD'NİN HATALARINI DA SÖYLEDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın her şeyi açık konuşan bir lider olarak tanındığını hatırlatan Mevlüt Çavuşoğlu, Erdoğan'ın dostane bir şekilde ABD'nin yaptığı hataları da Obama'ya söylediğini belirtti.

Beyaz Saray'daki 6'lı akşam yemeğinde daha çok Suriye konusunun ele alındığını tahmin ettiğini dile getiren AK Parti Dış İlişkiler Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, "Her iki lider hangi konuların gündeme gelmesi gerektiğini ifade ettiler. Ekonomik ilişkilerin daha da geliştirilmesi konuşuldu. Bölgesel konular ve Suriye tüm yönleriyle konuşuldu. ABD ile ekonomik ilişkilerin daha da geliştirilmesi için komisyon kurulacak" şeklinde konuştu.

Çavuşoğlu, Suriye'nin yanısıra Başbakan Erdoğan'ın Kıbrıs ve Ermenistan'ın Karabağ'ı işgal etmesini de gündeme getirdiğini belirtti.