BIST 9.043
DOLAR 32,33
EURO 35,12
ALTIN 2.296,55
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan o sözün değiştirilmesini istedi

Başbakan Erdoğan büyük dedesi Kemal Mutlu'nun Sarıkamış'ta şehit olduğunu açıkladı.

Abone ol

Başbakan Tayyip Erdoğan Sarıkamış Şehitlerini Anma Töreninde şehitlerin inançlarımıza göre ölü değil diri olduğunu belirterek ''Türkiye Sarıkamış şehitlerine yürüyor'' ifadesinin "Türkiye Sarıkamış şehitleriyle yürüyor'' diye değiştirilmesini önerdi.

Erdoğan, Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bulunan kayak merkezindeki Toprak Otel'de düzenlenen ''Sarıkamış Şehitlerini Anma Töreni'nde konuştu. Erdoğan şunları söyledi:

"Sarıkamış şehitlerinin de içinde bulunduğu, Kafkas Cephesi şehitlerinin isim ve memleket listesine hepinizin dikkatlerini çekmek istiyorum. Burada, Kars'ın, Erzurum'un, Tokat'ın, Sivas'ın, Ankara'nın, İstanbul'un, İzmir'in, Muğla'nın evlatları yatıyor. Burada, Van'ın, Hakkari'nin, Şanlıurfa'nın, Mardin'in, Diyarbakır'ın evlatları yatıyor. Burada, aynı zamanda, Sofya'dan, Volçetrin'den, Üsküp'ten, Yafa'dan, Bakü'den, Cenin'den, Kudüs'ten, Şam'dan, Halep'ten, İdlib'ten, Süleymaniye'den, Manastır'dan, Nablus'tan şehitler, buradaki kardeşleriyle yan yana, omuz omuza yatıyor. Kosova'nın Piriştine şehrinden Nezir, Koptepesi'nin şimal şarkındaki tepelerde şehit düştü. Kudüs'ten Abdülcelil, Meydan Harbi'nde şahadet şerbetini içti. Üsküp'ten Aziz, Sarıkamış'ta Hakk'a yürüdü. Kerküklü Hammad Ağa, Kayserili İbiş'le aynı siperde şehit düştü. Ve büyük dedem, Rize Güneysulu Kemal Mutlu, burada, Sarıkamış'ta şehit düşerek Hakkın rahmetiyle kucaklaştı. Büyüklerim anlatırdı, derlerdi ki: Tüfeğine sarılı olarak, donarak şehit olduğunu gördük ve adeta gözlerindeki soğuğun verdiği gözyaşları buz damlacıkları gibi, damlamış halde şehit olmuştu.''

KARDEŞLİĞE UZANAN ELLERE GÖĞSÜMÜZÜ SİPER EDECEĞİZ 

Erdoğan şehitlerinin büyük bir destan yazdığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:
"Sizin yazdığınız bu destana sahip çıkacak, sizin kutsal emanetinizi asla ve asla yere düşürmeyeceğiz. Canınızla, kanınızla yazdığınız kahramanlık anıtı olan vatanımıza, sizin kadar sahip çıkacak, koruyacak ve onu büyütmeye devam edeceğiz. Sizin hatıranıza halel getirmeyecek, aziz ruhlarınızı, şehit bedenlerinizi incitmeyeceğiz. Sizin bize en büyük vasiyetiniz olan kardeşliği yıpratmayacak ve tıpkı sizler gibi, kardeşliğimize uzanan harici ellere karşı göğsümüzü siper etmeye devam edeceğiz. Sizler, Sarıkamış cephelerinde, Allahu Ekber Dağlarında, Bitlis'te, Bayburt'ta, Oltu'da, Tortum'da, Erzurum'da, Kop Dağı'nda, Bardızı'da, Soğanlı'da; Vanlı, Diyarbakırlı, Edirneli, Üsküplü, Gazzeli, Bakülü kardeşlerinizle omuz omuza çarpıştınız, beraber şahadet şerbetini içtiniz. Sizden aldığımız ilhamla, vatanımız üzerinde, bütün dünya üzerinde, tıpkı sizin gibi kardeşlik demeye, dayanışma demeye, paylaşma demeye, hak ve hukuk demeye devam edeceğiz'' 

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNE ANIT

Kültür ve Turizm Bakanlığının, Sarıkamış şehitlerini anmak için bir proje çalışması yaptığını bildiren Erdoğan, şöyle konuştu:

''İnşallah bu facianın 100. yılında 2015'te, tabi daha önce, anıt düzenlemesi mutlaka tamamlanacak. Yanında bir adım daha atalım diyoruz. Bu adım da şu olacak, yine Sarıkamış'ta tarihi köşkler ve Gürler Kışlası kullanılmayan yapılardı. İnşallah bunları kültür turizmine kazandırmaya çalışacağız."

ŞEHİTLER ÖLÜ DEĞİL DİRİDİR!

Başbakan Erdoğan, bir afişteki ''Türkiye Sarıkamış şehitlerine yürüyor'' yazısına işaret ederek, "Biliyorsunuz bizim değerlerimizde, inancımızda şehitler ölü değildir, onlar diridirler. Bunu diyorum ki şuna dönüştürseniz (Türkiye Sarıkamış şehitleriyle yürüyor)'' dedi.