BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Nisanda Diyarbakırda

Başbakan olayların yoğun olduğu Diyarbakır’ı bu kez de AKP kongresi nedeniyle ziyaret edecek.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’deki gerilimi yükselten son olaylar nedeniyle gündemde olan Diyarbakır’ı bu kez de AKP kongresi nedeniyle ziyaret edecek.

Başbakan Erdoğan’ın yolu, 2005 yılı içinde bir grup aydınla yaptığı ziyaretin arkasından bakanlarıyla birlikte mesaj vermek için gittiği ve "Kürt sorunu" tanımı yaptığı Diyarbakır’dan geçecek. Erdoğan, Nisan ayında başlayacak olan AKP kongreleri nedeniyle ziyaret edeceği iller arasına son günlerin olaylı kenti Diyarbakır’ı da aldı. Erdoğan, AKP il kongresine katılmak için Diyarbakır’a gidecek ancak bu ziyaret, son olaylar nedeniyle parti kongresine katılımın ötesinde boyutlar taşıyacak. Erdoğan’ın Diyarbakır ziyareti, bu ile son gidişinde yaptığı "Kürt sorunu" tanımı çerçevesinde hükümetten beklenen siyasal adımlar nedeniyle de farklı tartışmalara neden olacak.

Erdoğan’ın da Diyarbakır’da "Ülkenin birliğine bütünlüğüne ve hükümetin sağladığı istikrara yönelik provokasyon" olarak tanımladığı son olaylarla ilgili mesajlar vermesi bekleniyor. Erdoğan’ın bu kez "Kürt sorunu" tanımı çerçevesinde "daha çok özgürlük, demokrasi" söylemleri yerine, "Teröre kesinlikle taviz yok. Huzuru, güvenliği, iç barışı bozdurmayacağız" yolunda bir üslup kullanacağı belirtiliyor.

DTP’Yİ ELEŞTİRECEK
Diyarbakır’da Erdoğan’ın partisinin kongresi olması nedeniyle, DTP’yi de eleştirerek, halka, "Etnik milliyetçilik yapan partilere oy vermeyin. AKP Türkiye’nin partisidir. AKP’ye katılın" çağrısında bulunacağı öğrenildi.
Erdoğan, Diyarbakır’ın yanı sıra Nevruz’la birlikte başlayan son günlerdeki olayların benzerinin her an yayılma olasılığı bulunan Şırnak, Mardin, Ağrı, Muş, Bingöl, Tunceli, Siirt, Şanlıurfa, Adıyaman, Ardahan, Iğdır kongrelerine de katılarak benzer mesajlar verecek.

50 İLE GİDECEK
Başbakan Erdoğan, kongre sürecini tam anlamıyla seçim gezilerine dönüştürerek 50 ili ziyaret edecek. Erdoğan hafta sonlarında gerçekleştireceği geziler çerçevesinde bir günde 2 ya da 3 ilin kongresinde birden konuşacak. Erdoğan, bu
kongrelere bakanlar ve kalabalık milletvekili gruplarıyla birlikte çıkarma yaparak, hükümet icraatlarını anlatacak.

Kaynak: www.milliyet.com