BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,67
ALTIN 2.407,97
HABER /  MEDYA

Erdoğan neden televizyona çıkmıyor?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son 3 seçimde diğer liderlerle birlikte neden ekrana çıkmaya razı değil? İşte Altan Öymen'in kaleminden bu sorunun yanıtı...

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yaptığı 'gel televizyonda karşı karşıya gelelim' çağrısına Erdoğan tarafından 'Sen amatör kümedesin, ben süper ligdeyim' diyerek rest gelmişti.

Başka ülkelerde olduğu gibi eski seçimlerde Türkiye televizyonlarında liderler yüz yüze tartışırdı. Peki Erdoğan son 3 seçimde neden ekrana çıkmaya razı değil?

İşte seçmenlerin merak ettiği bu sorunun yanıtını bugün Radikal gazetesi yazarı Altan Öymen köşesinden verdi.

"Erdoğan, Kılıçdaroğlu ile televizyon tartışmasını niçin kabul etmiyor?" diye soran Öymen, 2002'de Erdoğan'ın katıldığı televizyon programını hatırlattı

"2002 seçimi öncesinde o tartışma ikili olarak yapıldı. Tayyip Erdoğan ile Deniz Baykal, Uğur Dündar'ın idaresinde bir araya geldiler. Tartıştılar. Malûm, bu tartışma daha çok Erdoğan'a yaradı. Siyasi hayatımızın en yeni partisi AKP, seçimdeki rakiplerini yenip büyük çoğunlukla iktidara geldi."

"Peki, şimdi ne oldu da, Erdoğan, o tarihten sonra bir daha, rakip partilerin liderleriyle birlikte ekrana çıkmaya razı olmuyor?" diye sorusunu yineleyen Öymen, ardından sorusunun yanıtı olabilecek ihtimalleri şöyle sıraladı.

1- Birinci ihtimal, Erdoğan'ın seçmenlere, kendisinin muhalefetteki parti liderlerinden üstün durumda olduğu, onları muhatap almadığı izlenimini vermek istemesidir.

2- İkinci ihtimal de, kısaca, kendine güvenememesidir. Böyle bir tartışmanın kendi aleyhine olacağını düşünmesidir.

Bu iki ihtimalden hangisi doğrudur? Birincisinin doğru olması da mümkündür. Başbakan'ın, muhalefet liderlerinin de katıldığı bazı toplantılarda aldığı tavırlar, bunun işareti gibidir.
Örneğin, önceki günkü TOBB toplantısında görüldü: Toplantıya 50 dakika geç geldi. Herkesi bekletti. Konuşmasını yaptıktan sonra da, sıradaki konuşmacı Kılıçdaroğlu'nu dinlemeden, çıktı gitti.

Ama, tabii, bu konuyu açıklığa kavuşturmak asıl, Başbakan'ın işidir. Muhalefet liderleriyle televizyon tartışmasına niçin çıkmıyor?

Bu soruya kendi deyimiyle 'açık, net' ve inandırıcı bir cevap vermesi mümkün değil mi?