BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,55
ALTIN 2.384,73
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan neden Anıtkabir'e gitmedi?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için Anıtkabir'de yapılan törenine Başbakan Erdoğan geçen yıl olduğu gibi bu yıl da katılmadı

Abone ol

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için ilk tören Anıtkabir'de yapıldı. TBMM Başkanı Cemil Çiçek başkanlığındaki heyet, Anıtkabir'i ziyaret etti.

Anıtkabir'deki törende gözler Başbakan Erdoğan'ı aradı. Ancak Erdoğan sağlık sorunları nedeniyle törene katılamadı. Bu yıl ilk kez çocuklarda törende yoktu.

anitkabir-23-nisan.jpgTÖRENE KİMLER KATILDI?

Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Beşir Atalay ve Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bazı bakan ve milletvekilleri Aslanlı Yol'dan geçerek, Atatürk'ün mozolesinin önüne geldi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN KATILAMADI

Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anıtkabir'deki törenlere sağlık sorunları nedeniyle katılamadı.

Doktorlarının ses kısıklığı rahatsızlığının tedavisi sürecinde Başbakan Erdoğan'a, rüzgarlı havaya çıkmaması uyarısında bulunduğu için Anıtkabir'deki törene katılamadığı öğrenildi.

GEÇEN YIL DA KATILMAMIŞTI

 Erdoğan, geçen yıl da Anıtkabir’deki törene katılmamıştı. Erdoğan, soru üzerine, “9.5 yıldır bütün törenlere katılmış bir başbakan bir törene katılmıyorsa özel sebebi olmaz. Herhangi bir anlam giydirmeye gerek yok. Olay budur” açıklamasını yapmıştı.

BU YIL ÇOCUKLAR DA YOK

Bu arada, protokol sıralamasında yapılan değişiklik nedeniyle törende bu yıl çocuklar yer almadı. Anıtkabir, saat 10.00'dan itibaren vatandaşların ziyaretine açıldı.

anitkabir-23-nisan.20130423113551.jpg