BIST 10.267
DOLAR 32,21
EURO 34,79
ALTIN 2.411,91
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Maliki'ye sert yanıt!

Irak Başbakanı Nuri El Maliki'nin "Türkiye bölgede düşman devlet olmaya başladı" açıklamasına Başbakan Erdoğan'dan cevap geldi.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak Başbakanı Nuri El Maliki'nin açıklamaları konusunda, ''Sayın Maliki'ye cevabı aslında Dışişleri olarak verdik. Sayın Maliki'ye fazla söz verirsek, bu onun orada şov yapmasına fırsat verir. Onun prestij sağlamasına fırsat vermemize gerek yok. Sadece 'kem söz sahibine aittir' diyorum.''

Erdoğan, ''Türkiye, Irak halkını her zaman bağrına basmış, en kötü anlarında yanında olmuş bir ülkedir. O en kötü anında 48 anlaşma yapmak suretiyle Irak'a verdiğimiz değer çok açık net ortadadır. Bir diğer nokta da tabii, 10 yıl önce Irak'a girenler, daha yeni yeni oradan çıkıyorlar. Onlar mı içişlerine karışanlar, yoksa Irak'ın içerisindeki her kesimle... Biz her inanç grubuyla, her siyasi partiyle bugüne kadar irtibat halinde olduk, yarın da oluruz ve olmaya devam ederiz. Çünkü bu bizim zaten kardeşlik ilişkilerimizin bağıdır. Ve burada da ne Sünni ayırımı yaparız ne Şia ayırımı yaparız. Hepsiyle görüşürüz. Arabı, Kürdü, Türkmeni hepsi bizim orada kardeşimizdir'' dedi.