BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Birand: Özkasnak, Bir'in tetikçisiydi!

28 Şubat sürecinde andıçlanan gazetecilerden Mehmet Ali Birand, Çevik Bir'in savcılıkta kendisiyle ilgili savcıya verdiği ifadelerin doğru olmadığını açıkladı...

Abone ol

Posta'daki dünkü köşesinde "Okuduklarım ağzımı açık bıraktı" diyen Birand , Çevik Bir'in "...Birand ile Fransızların bir piyano resitali davetinin arasında karşılaştık. Bana Andıç 'ı sordu. Ben de kendine böyle bir belgeden haberim olmadığını söyledim. Birand sonradan bu evrakı basında çok kullandı ve 28 Şubat ile ilgilendirdi, oysa kasıt yoktu. Bunu istismar ettiler, terör olayları artmıştı. Gazeteciler de gidip Kandil'de söyleşiler yapıp gazetelerine manşetler çekiyorlardı." ifadesine 'El insaf' diyerek yalanladı.

"Ne piyano resitalinde karşılaştım, ne de aramızda böyle bir konuşma geçti. Tam aksine İstanbul'da Çırağan Sarayı'nda düzenlenen bir NATO seminerinde hem de tuvalette karşılaştık." ifadesini kullanan Birand, "Benim tek sorum 'Paşam ne istiyorsunuz bizden?' oldu. Onun da yanıtı 'Hiç' idi." dedi.

Mehmet Ali Birand, 28 Şubat sürecinde hedef olmasını Kürt sorununda resmî asker ideojisine karşı çıkması ve Fethullah Gülen Hareketi'ne yapılanları eleştirmesi olarak açıkladı. Bu nedenlerden dolayı BÇG'deki dosyasının kabarık olduğunu belirtti. Kendisine karşı yürütülen 'psikolojik savaş'ın dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı veya Genelkurmay İkinci Başkanı Çevik Bir'in emriyle yapıldığını, bunu ise eski Genelkurmay Genel Sekreteri Erol Özkasnak'ın uyguladığını kaydetti. "Karadayı veya Bir, tak diye emreder, Özkasnak da şak diye yapardı..." diyen Birand, Özkasnak'ı, Bir'in tetikçisi olmakla suçladı.